Αγαπηδάκη: Με το πρόγραμμα που έχουμε πάμε να παρέμβουμε στις συνθήκες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία
Στο πρόγραμμα της προληπτικής ιατρικής αλλά και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Όπως και ανέφερε χαρακτηριστικά στο δημοσιογράφο «Έχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση στη χώρα μας, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο και μάλιστα σε όλο τον δυτικό κόσμο θα έλεγα και με την παιδική παχυσαρκία και με τα ποσοστά παχυσαρκίας στους ενήλικες. Και όταν μιλάμε για την παχυσαρκία, θα ήθελα να τονίσω το εξής: Δεν μας αφορά εδώ το αισθητικό κομμάτι. Το Υπουργείο Υγείας δεν ασχολείται με το πώς είναι η εμφάνιση του κάθε ανθρώπου και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά. Τα παιδιά τα αποδεχόμαστε, τα αγκαλιάζουμε, τα αγαπάμε ανεξάρτητα από τις διαφορετικότητες κλπ. Αυτό είναι κάτι αυτονόητο για όλους μας. Εδώ εστιάζουμε στο κομμάτι που έχει να κάνει με την υγεία. Και το λέω αυτό γιατί όπως είπατε η χώρα μας έχει περίπου στο 38% στην ηλικιακή ομάδα, προσέξτε 2 έως 14 ετών, έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, με τα περισσότερα παχύσαρκα παιδιά να είναι στις ηλικίες 5 ως 7 ετών που αγγίζει το 43%».
Και στη συνέχεια η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη πρόσθεσε «Έχουμε λοιπόν, παιδιά τα οποία είναι τετάρτη, πέμπτη, έκτη δημοτικού, τα οποία έχουν υπέρταση, λαμβάνουν αγωγή γι’ αυτό το νόσημα εξαιτίας της παχυσαρκίας, έχουν υψηλή χοληστερίνη, αντιμετωπίζονται φαρμακευτικά. Άρα, καταλαβαίνουμε όλοι ότι όταν ένα παιδί νοσεί εξαιτίας ενός παράγοντα κινδύνου που είναι η παχυσαρκία σε τόσο νεαρή ηλικία, αυτό θα αναπτύξει νωρίτερα ένα χρόνιο νόσημα, καρδιαγγειακά, μεταβολικό νόσημα, διαβήτη και χρειάζεται το κράτος να παρέμβει. Αυτό που έχει σημασία να καταλάβουμε είναι ότι η παχυσαρκία δεν είναι μια ατομική μας επιλογή, δηλαδή-και το λέω αυτό γιατί ξέρετε, το έχω ζήσει κι εγώ ως παιδί, με αγγίζει αυτό το θέμα-είναι και βιωματικά, αν θέλετε κάτι που με αφορά. Δεν επέλεξα ούτε εγώ ούτε κανένα παιδί να είμαστε παχύσαρκα, ούτε κανείς ενήλικος. Αυτό είναι κάτι που εμφανίζεται ως φαινόμενο στο άτομο. Στην παχυσαρκία όμως, υπάρχει ένα περιβάλλον, είναι οι συνθήκες που οδηγούν σ’ αυτό. Γι’ αυτό λοιπόν, κι εμείς με αυτό το πρόγραμμα πάμε να παρέμβουμε στις συνθήκες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία. Πώς; Ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας τους γονείς. Δίνοντας δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με διατροφολόγους και κάνοντας μια παρέμβαση τεράστια στα σχολεία για να μάθουμε να τρώμε υγιεινά και νόστιμα και να αρχίσουμε να ασκούμαστε. Και όλα αυτά, ξαναλέω, είναι εντελώς δωρεάν για όλους».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε 13χρονη που έκανε διακοπές στην Κρήτη με τους γονείς της
- Τίνα Αλεξανδρή: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της δημοσιογράφου του Mega
- Πώς έγινε η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια – Τα σενάρια για το χτύπημα στην Τεχεράνη
- Λέσβος: Αναστάτωση στους ερασιτέχνες αλιείς από τον φόρο στις βάρκες τους
- Χανιά: Το πάρκαρε όπως τον βόλευε… (φωτο)
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπούρμπου και Αναστασιάδου πάνε στον τελικό της δικώπου
- Ισμαήλ Χανίγια: Η στιγμή που ο νεκρός ηγέτης της Χαμάς έμαθε για το θάνατο γιων και εγγονών του (Βίντεο)
- Τρεις υποψηφιότητες για τις «Ψυχοκόρες» στα Seoul International Drama Awards 2024
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπουδαίος Τσελίδης - Πρόκριση στην επόμενη φάση του τζούντο (Βίντεο)
- Τι ακολουθεί τη δολοφονία Χανίγια: Φόβοι για σοβαρή κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TheCaller
- Κέλλας: Από τη Ρουμανία εισήχθη η πανώλη στα αιγοπρόβατα
- Εξι επενδυτικά σχήματα στη μάχη για το λιμάνι του Λαυρίου
- Ιωάννινα: Προκαλεί ανησυχία η μείωση των φοιτητών
- Αγαπηδάκη: Με το πρόγραμμα που έχουμε πάμε να παρέμβουμε στις συνθήκες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία
- ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου αιολικού πάρκου 140 MW στην ανατολική Ρουμανία
- Κέρκυρα: Δεν θα κλείσει η πρόσβαση στο ιστορικό Κέντρο του νησιού τον Αύγουστο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανταγωνισμός των «γαλάζιων» στελεχών για την μεγαλύτερη προσβολή της νοημοσύνης μας δεν σταματά ποτέ
- Τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες ζητούν οι αγρότες- Βγάζουν τα τρακτέρ σε Φάρσαλα και Πλατύκαμπο
- Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή αιτήσεων
- Ηράκλειο: Φαντάρος έκρυβε γεμιστήρες στις αποσκευές του
- Τελευταία Νέα TheCaller
- Αγαπηδάκη: Με το πρόγραμμα που έχουμε πάμε να παρέμβουμε στις συνθήκες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία
- Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή αιτήσεων
- Το «φαινόμενο» Τέιλορ Σουίφτ: Χιλιάδες θαυμαστές της παρακολούθησαν την συναυλία της και έξω από το στάδιο
- Κέρκυρα: Δεν θα κλείσει η πρόσβαση στο ιστορικό Κέντρο του νησιού τον Αύγουστο
- Κέλλας: Από τη Ρουμανία εισήχθη η πανώλη στα αιγοπρόβατα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανταγωνισμός των «γαλάζιων» στελεχών για την μεγαλύτερη προσβολή της νοημοσύνης μας δεν σταματά ποτέ
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέρασε στους «16» του τζούντο ο Θόδωρος Τσελίδης
- Τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες ζητούν οι αγρότες- Βγάζουν τα τρακτέρ σε Φάρσαλα και Πλατύκαμπο
- Φορολογικές δηλώσεις: Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση – Τελευταία ευκαιρία των δήμων για τακτοποίηση κατασκευών σε αιγιαλούς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Live streaming: Δείτε τους αγώνες Τένις Γ΄ γύρου ανδρών – Προημιτελικούς γυναικών και μικτά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (13:00, EΡΤSPORTS2)
- Απόστολος Χρήστου και Απόστολος Σίσκος στους ημιτελικούς των 200μ ύπτιο των Ολυμπιακών Αγώνων
- Η κυβέρνηση νομοθετεί το ξέπλυμα του βρώμικου πολιτικού χρήματος
- Ινδία: Εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν μετά τις κατολισθήσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 166 ανθρώπους
- Η περιζήτητη φούστα από τα Zara που μπορείτε να αγοράσετε τώρα και να φοράτε όλο το φθινόπωρο
- Χανιά: Χειροπέδες σε άνδρα στην Κίσσαμο -Βρέθηκαν στην κατοχή του 27 φιξάκια κοκαΐνης και μεταλλική ράβδος
- Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρόωρος αποκλεισμός για την Τελτσίδου στο τζούντο
- Δολοφονία Χανίγια: Στο χείλος του πολέμου η Μέση Ανατολή- Έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» απευθύνει η Ρωσία
- Προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη – Έως 7 μποφόρ και ριπές ανέμου έως 90 χλμ./ώρα
- ΑΑΔΕ: “Λουκέτο” σε δυο επιχειρήσεις στην Ρόδο και την Μεσσηνία