Michelin 2022: Ποια εστιατόρια της Αθήνας κερδίζουν και ποιο χάνει το αστέρι

Παλιά αλλά και νέα εστιατόρια της Αθήνας εμφανίζονται στις φετινές επιλογές του κορυφαίου γαστρονομικού οδηγού.

Η πρωτεύουσα διαθέτει πλέον νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που παίρνουν για πρώτη φορά αστέρι.

Επιπλέον δύο χώροι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους σε πρακτικές βιωσιμότητας και λαμβάνουν το Πράσινο Αστέρι Michelin

(Michelin Green Star), ενώ ένας χώρος χάνει το ένα από τα δύο αστέρια που κατείχε.

Δύο αστέρια Michelin για το εστιατόριο Delta και πράσινο αστέρι

Δύο αστέρια Michelin κατέκτησε το Delta. Το εστιατόριο που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «ξεχωρίζει με τη συναρπαστική avant-garde αισθητική του» σύμφωνα με τους εκπροσώπους των βραβείων. Οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, που και οι δύο διαθέτουν εμπειρία από κορυφαίες κουζίνες σκανδιναβικών χωρών, επιβραβεύονται σύμφωνα με τον Michelin Guide για την ικανότητά τους να συνδυάζουν τις τεχνικές του Βορρά με τα ντόπια υλικά πάντα με γνώμονα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Μπόνους το Πράσινο Αστέρι, λοιπόν.

Αυτά είναι τα δύο νέα αθηναϊκά εστιατόρια με αστέρι Michelin

Το Soil: Βρίσκεται στο Παγκράτι, διαθέτει όμορφη βεράντα, την κουζίνα του υπογράφουν οι σεφ Τάσος Μάντης και Αλέξανδρος Μουρίδης και οι εκπρόσωποι των αστεριών φαίνονται γοητευμένοι από τη θέρμη με την οποία οι δύο σεφ υποστηρίζουν την «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» λογική των πιάτων τους. Ο Michelin Guide σχολιάζει πως δεν προκαλεί έκπληξη ότι καλλιεργούν τα λαχανικά στον λαχανόκηπό τους στο Αλεποχώρι και δικαίως λαμβάνουν και Πράσινο Αστέρι.

Το The Zillers: «Μοναδικό για τη θέση του εστιατόριο», καθώς βρίσκεται στην ταράτσα του Zillers Boutique Hotel, με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στη Μητρόπολη χαρακτηρίζει ο Michelin Guide το εστιατόριο που προτείνει τόσο για ελαφρύ, χαλαρό μεσημεριανό γεύμα όσο και για δείπνο δια χειρός Παύλου Κυριάκη.

Ποια εστιατόρια διατηρούν τα αστέρια τους και ποιος το χάνει

Το αστέρια τους διατηρούν τα εστιατόρια Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Βαρούλκο Seaside, ενώ η Σπονδή χάνει το δεύτερο αστέρι που κατείχε εδώ και χρόνια.

Ποιοι περιλαμβάνονται στα Bib Gourmand

Cerdo Negro 1985, Nolan και Oikeio αναγνωρίζονται από τα Michelin για την καλή σχέση ποιότητα-τιμής των πιάτων τους.

New entries

Τέσσερα εστιατόρια κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στις επιλογές του Michelin. Πρόκειται για τα:

Herve’s του σεφ Herve Pronzato με ενιαίο μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 15 πιάτα.

Λινού Σούμπασης και Σια στου Ψυρρή, για τη χαλαρή ατμόσφαιρα μπιστρό και την απλή, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Merceri των σεφ Μελίνα Χωματά και Μαρία Ντιούδη για τη μοντέρνα κουζίνα τους που αποτίει φόρο τιμής στις ελληνικές συνταγές.

VERi TABLE μπιστρό γαλλικού στιλ του σεφ-ιδιοκτήτης Alain Parodi για τα πιάτα που εμπνέονται από την κουζίνα της Προβηγκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Michelin 2022, Ποια, Αθήνας,Michelin 2022, poia, athinas