12 Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Η

συμμετοχή των νέων είναι καθοριστική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και την ενδυνάμωση των θεσμών.

Η καμπάνια του ΟΗΕ για τους Νέους, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου, εστιάζει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία και στον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει.

Η φετινή καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «Δέσμευση και Ενεργός Συμμετοχή των Νέων στην Παγκόσμια Δράση» – “Youth Engagement for Global Action” επισημαίνει τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των εθνικών και παγκόσμιων θεσμών και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας τους.

Παράλληλα, αναδεικνύει την ανάγκη εκπροσώπησης των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παγκόσμιων κρίσεων.

Πηγή: SanSimera.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα