Βελτιωτής πάει φυλακή λόγω καυσαερίων των βελτιωμένων !!!

Ε ρε και να γινόταν αυτό στη χώρα μας! Είτε αφορούσε τα βελτιωμένα βενζίνης (πολλά από τα οποία αφαιρούν τον καταλύτη) είτε τις επισκευές πετρελαίου, όπου τα φίλτρα DPF πηγαίνουν περίπατο (ειδικά στα ταξί), θα γέμιζε ο Κορυδαλλός. Η είδηση έρχεται βέβαια από την Αμερική κι αφορά τον γνωστό βελτιωτή Matthew Sidney Geouge, ιδιοκτήτη της Spartan, ο ο οποίος μεταξύ 2008 και 2017, βελτίωσε 14.000 οχήματα ντίζελ, εις βάρος όμως των εκπομπών ρύπων, λένε οι εισαγγελείς.

Συνήθως, οι βελτιώσεις λειτουργούν απλώς ανεβάζοντας

την πίεση στο turbo και βελτιστοποιώντας την παροχή καυσίμου μέσω προγραμματισμού. Στην περίπτωση των Spartan όμως του Geouge, οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να αφαιρέσουν σημαντικές συσκευές ελέγχου εκπομπών όπως τα διάφορα φίλτρα σωματιδίων, καθώς και την EGR, με σκοπό να αποκτήσουν περισσότερη ισχύ. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο βρώμικα καυσαέρια σε σχέση με τα εργοστασιακά μοντέλα.

Ο Geouge θα εκτίσει τώρα ένα χρόνο και μία ημέρα φυλάκισης, καθώς και τρία χρόνια υπό επιτήρηση, εκ των οποίων οι έξι μήνες θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Υποχρεούται επίσης να καταβάλει 1.3 εκατομμύρια δολάρια στην EPA ως πρόστιμο για τα καυσαέρια κι αποζημίωση 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων στο IRS για φοροδιαφυγή, αναφέρει το Jalopnik.

Ο Mr Spartan απαιτούσε από τους ιδιοκτήτες να υπογράψουν μια δήλωση αποποίησης ευθύνης από μέρους του, η οποία ανέφερε ότι απαγορεύεται η χρήση των προϊόντων του σε κρατικούς και ομοσπονδιακούς αυτοκινητόδρομους, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν επαρκούσε για την αθώωσή του. 

The post Βελτιωτής πάει φυλακή λόγω καυσαερίων των βελτιωμένων !!! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα