Η επόμενη Skoda Octavia δε θα πηγαίνει ποτέ της στο βενζινάδικο

Η Octavia είναι το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ιστορία της Skoda, σπάζοντας το φράγμα των 7 εκατομμυρίων πωλήσεων το 2020 χάρη στην πρακτικότητα και τη σχέση ποιότητας-τιμής που ανέκαθεν πρόσφερε. Μετά από ένα επικείμενο λίφτινγκ της τρέχουσας γενιάς, που θα την κρατήσει στον αφρό για κάμποσα χρόνια ακόμα, η Skoda σκέφτεται ότι θα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για μια αμιγώς

ηλεκτρική έκδοση.

Όπως αναφέρει το Autocar, η ανάπτυξη της Octavia EV βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ωστόσο, η κυκλοφορία απέχει περισσότερα από τέσσερα χρόνια, μετά το ήδη επιβεβαιωμένο ντεμπούτο των ηλεκτρικών Fabia, Karoq και Kodiaq έως το 2026. Η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας σημαίνει ότι η Skoda πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Scalable Systems (SSP) για τη νέα Octavia EV. Αυτή η αρχιτεκτονική θα αντικαταστήσει σταδιακά την ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα MEB από το δεύτερο μισό της δεκαετίας, και τελικά θα γίνει η ραχοκοκαλιά για ολόκληρο τον Όμιλο Volkswagen.

Ίσως είναι νωρίς να μιλήσουμε για τεχνικές προδιαγραφές, αλλά υπάρχουν αναφορές για δύο μπροστινούς ηλεκτροκινητήρες για τις προσθιοκίνητες εκδόσεις και τέσσερις για τα μοντέλα AWD και vRS. Μια νέα μπαταρία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2024 ή το 2025, η οποία θα έχει χωρητικότητα 89 kWh κι η αυτονομία που θα πλησιάζει τα 600 χιλιόμετρα, ενώ θα μπορεί να φορτίσει με ταχύτητα 200 kW.

Σχεδιαστικά, η Octavia μηδενικών εκπομπών θα ενσωματώσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid» της Skoda, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πρωτότυπο Vision 7S. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Skoda θα διατηρήσει τόσο το sedan όσο και το αμάξωμα Combi, αν και με μια μικρή αλλαγή: η προσθήκη στιλιστικών στοιχείων crossover παρόμοια με το τρέχον Octavia Scout θα μπορούσε να ωραιοποιήσει την εμφάνιση του μοντέλου, ενώ θα το καταστήσει πιο συμβατό με τη γενικότερη SUV-οποίηση που επιχειρεί στην γκάμα της η Skoda.

Μιλώντας για τη σημασία και το μέλλον της Octavia, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Klaus Zellmer, δήλωσε: «Η Octavia είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο που φυσικά θα πρέπει να κρατήσουμε στην γκάμα μας όσο περισσότερο μπορούμε, καθώς έχουμε χτίσει ένα τόσο ισχυρό όνομα. Ποτέ δεν αλλάζεις ομάδα που κερδίζει».

The post Η επόμενη Skoda Octavia δε θα πηγαίνει ποτέ της στο βενζινάδικο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα