Η Shelby χαρίζει 800 ίππους και macho εμφάνιση στο Ford F-150

Η Shelby American αποκάλυψε την τελευταία της δημιουργία με βάση το δημοφιλές pick-up και την ονομάζει Ford F-150 Shelby Centennial Edition 2023, τιμώντας την κληρονομιά του αείμνηστου Carroll Shelby και το πάθος του για διασκέδαση εκτός δρόμου. Σε εργοστασιακή μορφή, το αμερικάνικο μοντέλο φοράει έναν V8 5.0 λίτρων που αποδίδει 400 ίππους, αλλά η Shelby τον βελτιώνει με την προσθήκη κομπρέσορα κι ανεβάζει την απόδοση στους (πολύ εντυπωσιακούς) 800 ίππους.

Προσθέτει επίσης αμορτισέρ Fox

σαν αυτά που διαθέτει το Raptor, που μπορούν να προσφέρουν από εξαιρετική άνεση ως σπορτίβικη συμπεριφορά εκτός δρόμου. Το επανασχεδιασμένο εσωτερικό περιλαμβάνει δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις, πατάκια με το λογότυπο της φίρμας, φιμέ παράθυρα κι έναν αύξοντα σειριακό αριθμό Shelby. Επιπλέον, τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί, ενώ οι ζάντες αλουμινίου είναι πλέον 22 ιντσών και φορούν ελαστικά BF Goodrich KO2. Αεραγωγοί στο καπό και πλαϊνά σκαλοπάτια που προεκτείνονται συμπληρώνουν την εικόνα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του εργοστασιακού Ford F-150 εξακολουθούν να υφίστανται, συμπεριλαμβανομένης της διαθέσιμης λειτουργίας κινητής γεννήτριας Pro Power Onboard και της δυνατότητας λήψης ενημερώσεων λογισμικού over-the-air.

«Ο Carroll Shelby αγαπούσε την οδήγηση τόσο εντός, όσο κι εκτός δρόμου, ειδικά σε κακοτράχαλο έδαφος. Χανόταν στην έρημο με δίτροχα και τετράτροχα οχήματα. Στο ράντσο του στο Texas είχε ακόμη το κλασικό Ford Bronco. Τιμούμε αυτή την κληρονομιά του Shelby με ένα ειδικό pick-up που θυμίζει τις περιπέτειές του», δήλωσε ο Gary Patterson, πρόεδρος της Shelby American.

Μόνο 100 μονάδες του 2023  Ford F-150 Carroll Shelby Centennial Edition θα κατασκευαστούν, με τιμή εκκίνησης 129.450 $ (121.000 €) για την έκδοση των 400 ίππων (μπορείτε να επιλέξετε όλες τις βελτιώσεις χωρίς να πειράξετε τον κινητήρα), ενώ η έκδοση των 800 ίππων ξεκινά από 138.495 $ (129.000 €). Η Shelby προσφέρει εγγύηση τριών ετών ή 36.000 μιλίων (58.000 χιλιόμετρα), συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα.

The post Η Shelby χαρίζει 800 ίππους και macho εμφάνιση στο Ford F-150 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα