Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #66

Συνήθως, όταν κάποιος χαζεύει αγγελίες για Honda Civic, περιμένει ότι το αυτοκίνητο θα έχει δύο άξονες, τέσσερις ρόδες αυτοκινήτου και δύο σειρές καθισμάτων. Τίποτα από τα παραπάνω δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο Civic που πωλείται στο Arkansas της Αμερικής και χαζεύουμε στο Marketplace του Facebook. Κάποτε ήταν ένα 1.600άρι Civic του 2000, αλλά πλέον θυμίζει

τα μισοφαγωμένα ψάρια που αφήνει πίσω του ο Καρχαρίας του Αρκά. Προφανώς κάποιο οπίσθιο τρακάρισμα στραπάτσαρε το πίσω μισό του δημοφιλούς ιαπωνικού μοντέλου κι ο επιδέξιος κάτοχος αποφάσισε να ασελγήσει πάνω στο λαβωμένο αμάξωμα.

Έχουμε δει κάμποσα τέτοια τρακαρισμένα να γίνονται pick-up, αλλά τίποτα που να μοιάζει με τη σημερινή μετατροπή. Μία ιδιοκατασκευή κι ένα υποτυπώδες υποπλαίσιο φέρνουν δύο τροχούς κολλητά στη μεσαία κολόνα, ενώ ένα εξωτερικό ντεπόζιτο ξεχωρίζει πάνω από τους τροχούς, μέσα σε μία σκάφη που εκτελεί και χρέη πορτ-μπαγκάζ. Ξεσκέπαστου φυσικά. Τα παλιά Civic δεν είχαν σοβαρή φήμη για την παθητική ασφάλεια που πρόσφεραν, αλλά τούτο δω θα είναι ο απόλυτος Χάρος σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης. Δε θα είναι όμως μόνο αυτός ο φόβος σας για την υγεία σας: χωρίς πίσω παρμπρίζ, αρκετές από τις αναθυμιάσεις της εξάτμισης θα μπαίνουν στην καμπίνα και θα ζαλίζουν το πλήρωμα. Το οποίο μάλλον θα είναι ήδη αρκετά ζαλισμένο από την υποτυπώδη απόσβεση της πίσω ανάρτησης. Γιατί μη νομίζετε ότι θα υπάρχει η ελάχιστη απόσβεση σε αυτό το σύμπλεγμα. Ευχάριστη λεπτομέρεια τα όπως-όπως στηριγμένα πίσω φώτα.

Για να πούμε και μισή καλή κουβέντα, δεν υπάρχει περίπτωση να σας κοιτάζουν περισσότερο με όχημα των 800 δολαρίων (σκάρτα 750 ευρώ). Ούτε να σας κουβεντιάζουν πιο πολύ στο τοπικό ΚΤΕΟ.

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #66 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα