Mini Cooper και μοτοσικλέτα Yamaha στο φως μετά από 30 χρόνια

Περιμένεις να συναντήσεις παρατημένα αυτοκίνητα σε χωριά, εξοχικά, σε κοτέτσια και μαντριά, αλλά να που μερικές φορές τα κλασικά οχήματα μπορούν να εγκαταλειφθούν ακόμα και στα κέντρα των μεγαλουπόλεων. Αυτό συνέβη και στην Αθήνα, με ένα κλασικό Mini Cooper και μια μοτοσικλέτα Yamaha να ανασύρονται από ένα πάρκινγκ ξενοδοχείου περισσότερο από τρεις δεκαετίες αφότου ο ιδιοκτήτης τους τα πάρκαρε εκεί για τελευταία φορά.

Όλα αυτά τα χρόνια έκθεσης

στη σκόνη και την υγρασία κατέβαλλαν το Mini που είναι πλέον σε πολύ κακή κατάσταση. Κάποια χτυπήματα στα φτερά από άλλους πελάτες του πολυώροφου χώρου στάθμευσης, καθώς και βανδαλισμοί με εξαρτήματα που λείπουν, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων, αλλά και μπογιές στο πίσω μέρος, μεταμόρφωσαν το Mini σε λυπηρό θέαμα. Επίσης, το παράθυρο του οδηγού είναι κατεβασμένο και το πίσω πλαϊνό παράθυρο λείπει.

Το αμάξωμα είναι τόσο βρώμικο που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις το χρώμα – πιθανότατα βάφτηκε ξανά σκούρο μπλε πάνω από την αρχική κόκκινη απόχρωση. Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα σημάδια σκουριάς σε διάφορα σημεία στο αμάξωμα και στους χρωμιωμένους προφυλακτήρες, τα λάστιχα έχουν ραγάδες, όσα παράθυρα είναι στη θέση τους είναι πενταβρώμικα κι η υφασμάτινη οροφή έχει πια τα χάλια της. Δεν έχουμε περισσότερες φωτογραφίες του αυτοκινήτου, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ο κινητήρας και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη θα φαίνονται εξίσου κατεστραμμένα.

Η Yamaha είναι σε καλύτερη κατάσταση, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να διασωθεί, αν κι ένα τέτοιο έργο θα απαιτούσε πολλές εργασίες αποκατάστασης μετά από τόσα χρόνια ακινητοποίησης. Πώς όμως έφτασαν σε αυτή τη μιζέρια; Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Έκτορα Ζενέτο Ρόκκο, ο οποίος πέρασε έξω από το ξενοδοχείο Titania στην Αθήνα κι αντίκρισε αυτό το ασυνήθιστο θέαμα. Το Mini κι η Yamaha σύρθηκαν έξω από το υπόγειο πάρκινγκ, κάτω από το φως του ήλιου για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες. Τα οχήματα ήταν προσωρινά σταθμευμένα στο πεζοδρόμιο, περιμένοντας να απομακρυνθούν.

Ο ιδιοκτήτης πάρκαρε το Mini και το Yamaha στον πέμπτο υπόγειο όροφο του κτιρίου στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ή στις αρχές του ’90, κάνοντας συμφωνία με το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου. Σημειώστε ότι αυτός ο πολυώροφος υπόγειος χώρος στάθμευσης δεν προορίζεται μόνο για πελάτες κι επισκέπτες του ξενοδοχείου, αλλά διατίθεται και προς ενοικίαση για όποιον δυσκολεύεται να παρκάρει στο κέντρο.

Πολλά χρόνια αργότερα, ο ιδιοκτήτης πέθανε και κανείς από την οικογένεια δεν ασχολήθηκε να περιμαζέψει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα. Έτσι, τα οχήματα έμειναν στο σκοτάδι, ξεχασμένα από όλους, χωρίς κανείς να αναλαμβάνει να τα μετακινήσει αφού υπήρχε ένα ομιχλώδες ιδιοκτησιακό καθεστώς. Μετά από τόσα χρόνια, το ξενοδοχείο αποφάσισε επιτέλους να τα ξεφορτωθεί, αλλά πλέον το κακό έχει γίνει. Ειδικά το Mini βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και τα δύο οχήματα αναμένεται να οδηγηθούν στην πρέσα, κάτι που θα είχε αποφευχθεί αν τα είχαν ανασύρει νωρίτερα. 

The post Mini Cooper και μοτοσικλέτα Yamaha στο φως μετά από 30 χρόνια appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα