H Ariel ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar 1.200 ίππων με τουρμπίνα

Η Ariel είχε πάντα πολύ ακραία μοντέλα και δεν έχει σκοπό να αλλάξει τώρα. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζει ένα hypercar που θα πλαισιώσει το πιστάδικο Atom και το χωμάτινο Nomad στην γκάμα της βρετανικής εταιρίας. Είναι το πρώτο coupe της Ariel κι αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου 18 μήνες από τώρα. Θα είναι το πρώτο της μοντέλο που θα έχει πόρτες και παράθυρα, αλλά μην το σκεφτείτε ως απλώς ένα Atom

με πόρτες κι οροφή, γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ πιο αγριεμένη. Πόσο; Σκεφτείτε ότι θα έχει σχεδόν 1.200 ίππους, 0-100 μίλια (0-160 χλμ/ώρα) σε μόλις 4.4″ και μια τουρμπίνα δεμένη πίσω από τα καθίσματα!

Αντί για το spaceframe πλαίσιο του Atom, θα υπάρχει μια συγκολλημένη αλουμινένια μπανιέρα με αποσπώμενα υποπλαίσια κι ένα αμάξωμα από ανθρακονήματα με πόρτες που θα ανοίγουν προς τα πάνω. Το οποίο αμάξωμα έχει τόσα πολλά ενδιαφέροντα αεροδυναμικά πρόσθετα, συμπεριλαμβανομένων τριών κάθετων πτερυγίων στο πίσω άκρο και πολλών επιφανειών στη μύτη, που είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει όντως τόσο ακραία εμφάνιση.

Αλλά αυτό που πραγματικά το ξεχωρίζει από τα άλλα μοντέλα της Ariel είναι αυτό που συμβαίνει κάτω από αυτό το ιδιαίτερο αμάξωμα. Η Ariel είχε μια μακρά σχέση με τους κινητήρες της Honda, τόσο σε ατμοσφαιρικές όσο και σε υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις, ενώ κατασκεύασε τον δικό της V8 κάποια στιγμή. Αλλά με το hypercar εισάγεται πλέον στην ηλεκτρική εποχή.

Καθένας από τους τέσσερις τροχούς κινείται από τον δικό του ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 299 ίππους και 450 Nm. Mε συνολική ισχύ 1.196 ίππους και 1.800 Nm, το νέο μοντέλο θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 2.09″ και μεταξύ 60-120 μιλίων/ώρα (97-193 χλμ/ώρα, δηλαδή χοντρικό το 100-200 στα δικά μας) σε μόλις 3.51″, περίπου τον χρόνο που χρειάζεται μια Bugatti Chiron για την ίδια μέτρηση.

Ευτυχώς, θα διαθέτει ένα ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης κι ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, με την επιλογή της υψηλότερης πρόσφυσης που προσφέρει η έκδοση 2R. Αν όμως τα νούμερα σας φαίνονται υπερβολικά, θα υπάρχει πισωκίνητη έκδοση με τη μισή ισχύ (590 ίππους και 900 Nm). Με μπαταρία 800 volt, χωρητικότητας 62 kWh, το Ariel θα έχει αυτονομία 240 χιλιομέτρων (WLTP), αλλά μη φοβάστε ότι θα μείνετε γιατί θα υπάρχει επιλογή range extender. Πρόκειται για μια μικροτουρμπίνα της Cosworth, η οποία ζυγίζει λιγότερο από 50 κιλά και παράγει 48 ίππους, ενώ είναι μικρότερη κι ελαφρύτερη από οποιαδήποτε εναλλακτική λύση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, δηλώνει η Ariel, και θα μπορεί να λειτουργεί με υδρογόνο, για πλήρη μηδενισμό των εκπομπών ρύπων.

Με όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν περιμένετε να ζυγίζει όσο τα υπόλοιπα μοντέλα της Ariel, ειδικά από τη στιγμή που έχει πρωτοφανή εξοπλισμό για μοντέλο της εταιρίας, όπως υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης κι ο κλιματισμός. Εκεί που ένα Atom ζυγίζει λιγότερο από 600 κιλά, το hypercar θα φτάνει τα 1.546 κιλά στην τετρακίνητη έκδοση. Κι αν η τεράστια ισχύς του ηλεκτρικού συστήματος αντισταθμίζει και με το παραπάνω το αυξημένο βάρος κατά την επιτάχυνση, η αύξηση κατά 157% στο απόβαρο σημαίνει ότι θα συμπεριφέρεται πολύ διαφορετικά από ένα Atom στο στρίψιμο και το φρενάρισμα.

Η Ariel λέει ότι το νέο hypercar θα λάβει έγκριση στην Ευρώπη και την Αυστραλία, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσει στη Βόρεια Αμερική. Όσον αφορά τις τιμές, η βρετανική εταιρία δεν αποκαλύπτει συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά όπως σημειώνει το Autocar, θα κοστίζει λιγότερο από 1 εκατομμύριο λίρες (1.16 εκατομμύρια ευρώ), που σημαίνει ότι εκτός από τις επιδόσεις, κι η τιμή μπαίνει στα χωράφια των hypercars.

The post H Ariel ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar 1.200 ίππων με τουρμπίνα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα