Greece–Sahara: ενώνοντας την πατρίδα μας με τη διάσημη έρημο

Στις 29 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα φίλων των εκτός δρόμου διαδρομών και της περιπέτειας ξεκίνησαν για ένα επικό ταξίδι 2.500 χλμ., ενώνοντας την Ελλάδα με την έρημο Σαχάρα.Ανάμεσα στις συμμετοχές και ένα πολύ ξεχωριστό Jeep Wrangler με οδηγό τον κ. Άκη Αθανασιάδη, ο οποίος θα μεταφέρει το μήνυμα “Go anywhere, Do anything” της Jeep σε αυτή την ξεχωριστή αποστολή.Στο Greece – Sahara 2022, το οποίο διοργανώνεται από την Offroad Adventures θα συμμετέχουν 11 αυτοκίνητα με συνολικά
22 άτομα πλήρωμα. Η αποστολή είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στην Αθήνα μετά από 13 ημέρες, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

Η Jeep για περισσότερα από 80 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιπέτεια και την ελευθερία. Φέρνοντας στα επιβατικά οχήματα και στο ευρύ κοινό την κίνηση 4×4, η Αμερικανική μάρκα έδωσε τη δυνατότητα εξερεύνησης και των πλέον δύσβατων διαδρομών σε όλο τον κόσμο. Εκτός από εξαιρετικά ικανά οχήματα, τα Jeep, φημίζονται και για τις κορυφαίες δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρουν. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και το Jeep Wrangler TJ (2002) του κ. Άκη Αθανασιάδη, το οποίο συμμετέχει στο Greece-Sahara 2022, μια μοναδική περιπέτεια 2.500χλμ., με αφετηρία την Αθήνα και κύριο πεδίο δράσης την έρημο της Σαχάρας.

Με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια και πρόβλεψη κάθε πιθανής δυσκολίας, το στιβαρό TJ αναβαθμίστηκε με μια σειρά χαρακτηριστικών όπως:

Αμορτισέρ Rancho κι ελατήρια Rubicon Express 4.5”Χειροποίητο σύστημα ανάρτησης Long Arm 4-linkΑντιστρεπτικές με δυνατότητα αποσύνδεσηςSlip Yoke Eliminator kit με πτυσσόμενο ενισχυμένο άξονα μετάδοσηςΕνισχυμένους Εμπρός/Πίσω προφυλακτήρες με σημεία πρόσδεσης και D-RingsΕργάτης 12.000lbs με συνθετικό σχοινίΖάντες 15×10 ET-46 με ελαστικά BFGoodrich Mud Terrain KM3 33×12.5xR15Bucket καθίσματα και ζώνες ασφαλείας 4 σημείων

Η προετοιμασία του Wrangler ακολούθησε μια πολύμηνη διαδικασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη κι αποδοτικότερη λειτουργία του αυτοκινήτου. Εκτός από τις μηχανολογικές μετατροπές που ανέλαβε η 4wFreakz και τις βαφές από την Billcustom Detail Salon, το αειθαλές TJ πέρασε και από έναν εκτεταμένο τεχνικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της Jeep Σφακιανάκης, μέλος του επισήμου δικτύου διανομέων κι επισκευαστών της μάρκας. Αντίστοιχα την τοποθέτηση των ελαστικών BFGoodrich Mud Terrain KM3 33×12.5xR15 που θα διασφαλίσουν την καλύτερη πρόσφυση και αντοχή σε αυτές τις ακραίες συνθήκες, φρόντισε η εταιρεία ZELLITS, με έδρα την Αργυρούπολη.

Στο Greece – Sahara 2022, το οποίο διοργανώνεται από την Offroad Adventures θα συμμετέχουν 11 αυτοκίνητα με συνολικά 22 άτομα πλήρωμα. Η εκκίνηση την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου οδήγησε τα πληρώματα οδικώς στην Πάτρα ώστε να μεταφερθούν με πλοίο στο Bari της Ιταλίας. Με πορεία δυτικά, τα πληρώματα θα φτάσουν στο λιμάνι του Salerno για να συνεχίσουν και πάλι με πλοίο το ταξίδι προς τη Βόρεια Αφρική και την Τύνιδα. Από εκεί θα ξεκινήσει και το βασικό κομμάτι της αποστολής που θα εξερευνήσει την έρημο Σαχάρα. Στόχος είναι μετά από περίπου οκτώ 24ωρα περιήγησης στη Β. Αφρική, τα πληρώματα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς την Ελλάδα και πάλι μέσω Ιταλίας.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

The post Greece–Sahara: ενώνοντας την πατρίδα μας με τη διάσημη έρημο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα