Fiat Professional: 7 εκατομμύρια Ελαφρά Επαγγελματικά Οχήματα

Το εργοστάσιο Sevel (Italy) της Stellantis στη νοτιοανατολική Ιταλία, ξεπέρασε το ορόσημο των 7 εκατομμυρίων οχημάτων που έχουν παραχθεί στις γραμμές παραγωγής του.Αποτελώντας τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) στην Ευρώπη, το εργοστάσιο του Sevel στην Ιταλία αποτελεί το «σπίτι» του δημοφιλέστερου Van, του Fiat Professional Ducato, αλλά και επαγγελματικών μοντέλων των υπολοίπων εταιριών του Ομίλου Stellantis.

Μετά από τα 40 χρόνια λειτουργίας, το εργοστάσιο Sevel (Italy), το οποίο  βρίσκεται στη νοτιοανατολική

Ιταλία, ξεπέρασε το ορόσημο των 7 εκατομμυρίων οχημάτων που έχουν παραχθεί σε αυτό. Αποτελώντας τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) στην Ευρώπη, το Sevel είναι συνυφασμένο με την παραγωγή του Fiat Professional Ducato, του μοντέλου που ηγείται με διαφορά την αγορά των van.

«Η ομάδα του Sevel συνεισφέρει σε καθημερινό επίπεδο ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, ο οποίος είναι να αποτελούμε τον αδιαμφησβήτητο ηγέτη στα LCV», δήλωσε ο κ. Uwe Hochgeschurtz, Stellantis Chief Operating Officer, για την Ευρώπη. «Το εργοστάσιο έχει μακρά ιστορία στην παραγωγή οχημάτων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις των επαγγελματιών και θα συνεχίσει να παίζει κρίσιμο ρόλο ώστε να επιτύχουμε το 40% των πωλήσεων μας LCV να είναι αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την κατάκτηση αυτού του σημαντικού ορόσημου.»

Η δημιουργία του εργοστασίου του Sevel (European Light Vehicle Company) ξεκίνησε το 1978, με τη λειτουργία του να την εγκαινιάζει η 1η γενιά του Fiat Professional Ducato, το 1981. Η συνολική επιφάνεια των εγκαταστάσεων καλύπτουν 1.2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, ενώ η δυναμικότητα της μονάδας φτάνει στην κατασκευή 1.200 οχημάτων ανά ημέρα. Παράλληλα με το μεγαλύτερο, το Sevel είναι και ένα από τα πλέον ευέλικτα εργοστάσια, στοιχείο που του επιτρέπει να παράγει μεγάλο εύρος εκδόσεων/παραλλαγών.

Ως μέρος του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030, στόχος είναι ο κύκλος εργασιών των LVC  να διπλασιαστεί έως το 2030 σε σχέση  με το 2021. Η προσπάθεια θα υποστηριχθεί από 26 νέα λανσαρίσματα, ενώ σε κάθε κατηγορία θα προσφέρονται κι αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές. Το πρώτο 6μηνο του 2022, η Stellantis ήταν ο ηγέτης στα LCV στην Ευρώπη (EU30) και στη Ν. Αμερική, με μερίδιο αγοράς 33.2% και 30.7% αντίστοιχα. Ειδικότερα στα αμιγώς ηλεκτρικά LCV στην Ευρώπη, το μερίδιο αγοράς έφτασε στο 50% για το ίδιο διάστημα, ενώ στην 1η θέση των πωλήσεων βρίσκεται το Fiat Professional Ducato.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

The post Fiat Professional: 7 εκατομμύρια Ελαφρά Επαγγελματικά Οχήματα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα