Τα αυτοκίνητα που είναι επένδυση - Με ποια μοντέλα θα κερδίσεις λεφτά

Εδώ και μία δεκαετία, η αξία των κλασικών αυτοκινήτων ανεβαίνει διαρκώς και αν θέλετε να αποκτήσετε κι εσείς ένα, ακολουθούν πολύτιμες συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καλές επενδυτικές ευκαιρίες.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός συγκεκριμένου μοντέλου, είναι πάντα χρήσιμο να αναλύετε λεπτομερώς το ιστορικό του και τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στη συντήρησή του. Στον δεύτερο τομέα, οι αντιπρόσωποι είναι πιο αξιόπιστοι από ιδιώτες αλλά αυτό, συνήθως καθρεφτίζεται και στην τιμή.

Το να γνωρίζετε την ακριβή κατάσταση του οχήματος είναι θεμελιώδους σημασίας, ενώ το ρόλο του παίζει και η προέλευση του. Αν προέρχεται από μία χώρα όπου η κουλτούρα του κλασικού αυτοκινήτου είναι πιο εδραιωμένη μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι γνώστες περί των ιστορικών αυτοκινήτων υπογραμμίζουν επίσης τη σημασία του να μην έχουν χρειαστεί επιδιορθώσεις στο εξωτερικό του οχήματος. Αν έχουν υπάρξει επισκευές και βαφές, η αξία μειώνεται. Κι αν αυτές δεν έχουν γίνει με τον τρόπο που αρμόζει, το πρόβλημα γίνεται εκθετικά μεγαλύτερο.

Τέλος, ένας τρόπος για να μεγιστοποιήσετε την αξία ενός vintage οχήματος, είναι να εστιάσετε στις πιο σπάνιες και ισχυρές εκδόσεις του, που είναι συχνά οι πιο περιζήτητες από τους συλλέκτες. Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά, είναι πολύ σημαντικό να μην τσιγκουνευτείτε τη συντήρηση καθώς και να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο παραμένει σε άριστη κατάσταση. Επομένως, συνιστάται να διατηρείτε το αυτοκίνητο σε στεγνό, μονωμένο και με ελεγχόμενη θερμοκρασία γκαράζ.

Τα παραπάνω μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κι αν αναζητάτε κάποια μοντέλα που να αποτελούν κορυφαίες επιλογές, δώστε προσοχή στο παρακάτω Top-5.

Mercedes-Benz 500 SL ή 600 SL

Εκτός από τη διαχρονική του σχεδίαση, το roadster της Στουτγάρδης ξεχώριζε διότι ήταν εξαιρετικά εκλεπτυσμένο για την εποχή του. Γι’ αυτό και είναι ακόμα και σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα.

Audi S2 Coupe

Με τον εμβληματικό πλέον 5κύλινδρο, 20βάλβιδο κινητήρα χωρητικότητας 2,2 λίτρων, το σπορ μοντέλων με τους τέσσερις δακτυλίους, εγγυόταν ισχύ, γκάζι και αυτά σε ένα σχεδιαστικά ενδιαφέρον καλούπι.

Peugeot 205 GTI

Για πολλούς δημιούργησε την κατηγορία των «καυτών» hatchback. Το γαλλικό μοντέλο είναι ιδανικό για διασκέδαση πίσω από το τιμόνι και μάλιστα δίχως πολύ υψηλό κόστος συντήρησης.

Citroen SM

Εμβληματικό μοντέλο, που ξεχώριζε όχι μόνο με τη ξεχωριστή σχεδίαση του αλλά και με τις περίφημες αναρτήσεις του, που χάριζαν παροιμιώδη άνεση στους επιβάτες.

Lancia Delta Integrale EVO

Ήταν, είναι και θα είναι ακριβό μοντέλο αφού η αξία της θρυλικής Delta Integrale αυξάνεται συνεχώς. Ξεχωριστή σε όψη, χαρισματική σε επιδόσεις, κουβαλώντας την κληρονομιά της αγωνιστικής εμπλοκής της Lancia στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα