Μια μοναδική Mercedes-Benz 300 SL Gullwing στο σφυρί με αστρονομική τιμή
Αυτή η Mercedes-Benz 300 SL του 1956, γνωστή ως Alloy Gullwing, είναι μοναδική -ως η μόνη που βγήκε από το εργοστάσιο σε μαύρο χρώμα με κόκκινο δερμάτινο σαλόνι- και συνεπώς περιζήτητη και πανάκριβη.
Το συγκεκριμένο αντίτυπο της μυθικής 300 SL Gullwing είχε μείνει επί δεκαετίες να σκουριάζει σε μια μάντρα του Φοίνιξ, στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Η συλλεκτική του αξία, όμως, είναι τέτοια που η αρχική τιμή του στην επερχόμενη δημοπρασία του οίκου
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μία από τα πιο συναρπαστικές μεταπολεμικές Mercedes-Benz που έχουν βγει σε δημοπρασία εδώ και δεκαετίες, ήταν πλήρως σχεδιασμένο για αγωνιστική χρήση, με ελαφρύ αμάξωμα, ισχυρότερο κινητήρα NSL, σπορ ανάρτηση, τροχούς Rudge και πίσω παράθυρο από Plexiglas.
Πέραν της μοναδικής του ιδιαιτερότητας, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το 26ο από τις συνολικά 29 αγωνιστικές 300 SL Gullwing που κατασκευάστηκαν ποτέ.
Μετά τις επιτυχίες της Mercedes-Benz στο Le Mans και την Carrera Panamericana με το μονοθέσιο W194, η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση για κανονική χρήση στον δρόμο.
Η 300 SL, γνωστή και ως "Gullwing", έκανε το ντεμπούτο της στην Έκθεση του Motorsport της Νέας Υόρκης το 1954, αποτελώντας την πρώτη Mercedes-Benz που παρουσιάστηκε στο εξωτερικό πριν από την κυκλοφορία της στη Γερμανία.
Ένα χρόνο αργότερα, η Mercedes-Benz αποφάσισε να κατασκευάσει μια ειδική αγωνιστική έκδοση, που θα απευθυνόταν σε ιδιώτες οδηγούς και ερασιτέχνες αγωνιζόμενους. Αυτή η έκδοση, γνωστή ως "Light Metal Version", κατασκευάστηκε μόνο για 12 μήνες, σε μόλις 29 αντίτυπα.
Το 1976, το αυτοκίνητο αποκτήθηκε από τον συλλέκτη Rudi Klein, ο οποίος δεν το οδήγησε και δεν το εμφάνισε ποτέ δημοσίως, σύμφωνα με τους γιους του. Αυτός ο λόγος πιθανόν να βοήθησε στη διατήρησή του, καθώς ελάχιστα από αυτά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν επιβιώσει. Ωστόσο, το 1981, ο Rudi, κατά λάθος, προκάλεσε ένα μεγάλο βαθούλωμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου με το περονοφόρο ανυψωτικό του.
Τώρα, το αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχει δει το φως του ήλιου για σχεδόν 50 χρόνια, πωλείται από τον RM Sotheby’s στο πλαίσιο της δημοπρασίας "The Junkyard: The Rudi Klein Collection".
Και η εξωφρενική τιμή εκκίνησης των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ άλλων, οφείλεται και στο γεγονός ότι -εκτός από το εξωτερικό του χρώμα- διατηρεί ακόμα το αυθεντικό του εσωτερικό, το αμάξωμα, τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα σημαντικά μηχανικά μέρη.
Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Πώς η Alpine θα κάνει… πιο ελαφριά τα ηλεκτρικά της
- Πού θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του Tesla Cybercab
- Κατασκευή αυτοκινήτου στην Ελλάδα - Τι απάντηση έδωσε η τεχνητή νοημοσύνη
- Seajets 43o Ράλλυ Παλάδιο στις 14 Δεκεμβρίου
- Lancia Gamma: Πλησιάζει η επιστροφή της - Όλα όσα γνωρίζουμε (photo)
- Renault: Έφτιαξε ηλεκτρική μοτοσικλέτα για 16άρηδες
- Η θρυλική Jaguar E-Type επιστρέφει στην παραγωγή μετά από 50 χρόνια (photos)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Car & Motor

- Τελευταία Νέα Car & Motor
- Μια μοναδική Mercedes-Benz 300 SL Gullwing στο σφυρί με αστρονομική τιμή
- Κατασκευή αυτοκινήτου στην Ελλάδα - Τι απάντηση έδωσε η τεχνητή νοημοσύνη
- Renault: Έφτιαξε ηλεκτρική μοτοσικλέτα για 16άρηδες
- Έρχονται τα αυτοκίνητα που δεν θα σπάνε και δεν θα χαλάνε - Το υλικό που φέρει την επανάσταση
- Θετικό ξεκίνημα από τους Έλληνες αθλητές στα FIA Motorsport Games
- Πώς κατασκευάζεται ένα αυτοκίνητο - Δες βήμα βήμα την διαδικασία
- Dacia LPG: Οικονομία και αυτονομία σε ένα πακέτο
- Τι σημαίνουν οι αριθμοί που βλέπουμε στις πινακίδες της Εθνικής Οδού - Ποιος ο ρόλος τους
- Αυτή είναι μια υπερσυλλεκτική Mercedes G-Class
- Αυτή είναι η νέα Triumph Tiger Sport 800
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Πώς η Alpine θα κάνει… πιο ελαφριά τα ηλεκτρικά της
- Lancia Gamma: Πλησιάζει η επιστροφή της - Όλα όσα γνωρίζουμε (photo)
- Πού θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του Tesla Cybercab
- Seajets 43o Ράλλυ Παλάδιο στις 14 Δεκεμβρίου
- Η θρυλική Jaguar E-Type επιστρέφει στην παραγωγή μετά από 50 χρόνια (photos)
- Ralf Schumacher: Ο Lewis Hamilton είναι “έτη φωτός” πίσω από τον Michael
- Το μονοθέσιο της Ferrari του 2025 θα ταιριάζει στον Lewis Hamilton
- Η GM… βυθίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη!
- Η Ferrari έχει τα πιο πολλά «1-2» στην F1
- Γιατί όλοι αγοράζουν αυτά τα δύο SUV της Peugeot; Τι ...