2024: Ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων για τη Volvo
Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε η προηγούμενη χρονιά για τη σουηδική εταιρεία, που έφτασε σε αριθμό ταξινομήσεων που δεν έχει πετύχει ξανά στην ιστορία της!
Συγκεκριμένα, η Volvo πούλησε 763,389 αυτοκίνητα μέσα στο 2024, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ και μεταφράζεται σε άνοδο της τάξης του 8% σε σχέση με τις παγκόσμιες πωλήσεις του 2023.
Ειδικά τον μήνα Δεκέμβριο, συνολικά 73,804 αυτοκίνητα με το σήμα της βρήκαν νέο κάτοχο – εδώ υπήρξε ελαφρά μείωση σε σχέση με τον Δεκέμβριο, της τάξης του 3%.
Σύμφωνα με τη σουηδική μάρκα, το έτος που πέρασε σημειώθηκε σημαντική άνοδος στις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, η Volvo κατέγραψε 175,194 πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, αριθμός που ισοδυναμεί με άνοδο του 54% σε σχέση με το 2023! Στα plug-in hybrid οι ταξινομήσεις έφτασαν τις 177,593, πάλι με άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος – αυτή τη φορά στο 16%.
Συνολικά, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα αφορούν το 46% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας παγκοσμίως για το 2024. Το 2023 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν στο 16%.
Στην Ευρώπη ο συνολικός αριθμός πωλήσεων ήταν ανεβασμένος κατά 25% έναντι του 2023, στα 369,685 κομμάτια. Και εδώ, τα εξηλετρισμένα οχήματα έπιασαν ποσοστό του 65% των πωλήσεων.
Το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως για το 2024, είναι το Volvo XC60, με 230,853 αυτοκίνητα – το 2023 ήταν στα 228,646. Ακολούθησαν τα XC40/EX40 και το XC90.
Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Car & Motor
- Τελευταία Νέα Car & Motor
- 2024: Ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων για τη Volvo
- Ράλλυ Ντακάρ 2025: Εκτός αγώνα ο Loeb, προηγείται ο Lategan (video)
- Δοκιμάζουμε το Mazda CX-30 e-Skyactiv-X AWD με 186 ίππους
- Formula 1: Ο μισθός του Marko στη Red Bull έχει φτάσει στη στρατόσφαιρα
- Οι 5 βασικοί λόγοι που ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων παρουσιάζει βλάβη
- Οι 10 πιο ακριβές πινακίδες του πλανήτη - Πόσα εκατομμύρια ευρώ κοστίζουν
- Ράλλυ Ντακάρ 2025: Έκανε και ο Loeb τούμπες (video)
- Έλληνας οδηγός ανακάλυψε πώς να παρκάρει... παντού μέσα σε δευτερόλεπτα -Γιατί έγινε «διάσημος»
- Η νέα πατέντα που αλλάζει τα παράθυρα των αυτοκινήτων -Πώς λειτουργεί
- Peugeot 2008 Hybrid: Υψηλή απόδοση στην καλύτερη τιμή της αγοράς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αυτοκίνητο
- Παρατείνεται το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί»
- Από €99.000 ξεκινά το ηλεκτρικό Afeela 1 της Sony και Honda
- Dakar 3η διαδρομή: Νίκη του Variawa – Eγκατάλειψη του Loeb
- Μια παλιά Mercedes σε ρυθμό Gymkhana (+video)
- Τρελό Monkey μυείται στη συμμορία Bosozoku
- Πατέντα της Rivian για να μην πιάνουν πάγο οι προβολείς
- Όταν οι πόλεις γίνονται αυτοκίνητα
- Hyundai Ioniq 5 N DK Edition, ειδική έκδοση Keiichi Tsuchiya [video]
- Maserati: Η σκληρή αλήθεια των αριθμών - Στα «τάρταρα» η παραγωγή του 2024
- Με 125άρι scooter στην Καππαδοκία