Θεσσαλονίκη: υπεγράφη το ΠΔ για το ρυμοτομικό της Νέας Παραλίας

14:26 4/10/2012 - Πηγή: Econews

Yπεγράφη από τον Υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη, το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην «Τροποποίηση και επέκταση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη περιοχή του θαλασσίου μετώπου, από τον Λευκό Πύργο έως και το Μέγαρο Μουσικής – (Νέα Παραλία)».

Το έργο ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της «Νέας Παραλίας», αφορά σε συνολική έκταση περίπου

τριακοσίων (300) στρεμμάτων, προϋπολογισμού 50 εκατ. Ευρώ. Ποσοστό 50% επί του συνολικού έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί έως σήμερα, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του βρίσκεται υπό εκτέλεση.

Ωστόσο, το αποπερατωμένο τμήμα του έργου συμπεριελήφθη στον πίνακα ημιτελών έργων, με πιθανότητες να απενταχθεί από το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης, εξέλιξη που θα οδηγούσε και σε επιστροφή των κονδυλίων, ύψους 20 εκατ. Ευρώ, που είχαν διατεθεί για την υλοποίησή του.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκκρεμότητα, το ΥΠΕΚΑ απέστειλε, τον Ιούνιο του 2012, στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την έγκριση της απαιτούμενης Τροποποίησης και Επέκτασης του Ρυμοτομικού Σχεδίου. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο γνωμοδότησε θετικά τον Αύγουστο του 2012 και απέστειλε εγκεκριμένο το Σχέδιο Π.Δ, στις 25-9-2012, προς υπογραφή από τον αρμόδιο Υπουργό Αναπληρωτή ΠΕΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα