Ρόδος: φωτοβολταϊκά πάρκα 1,1 MW με βάσεις στήριξης Exel Group

13:59 9/10/2012 - Πηγή: Econews

Την προμήθεια βάσεων στήριξης για φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 1.100 kw που θα κατασκευαστούν στη Ρόδο για λογαριασμό ομίλου επενδυτών, ανέλαβε η ελληνική εταιρία ExelGroup.

Πρόκειται για 11 διαφορετικά έργα, 100 kW έκαστο, για την κατασκευή των οποίων θα χρησιμοποιηθούν βάσεις επί εδάφους Exel G2.

Η βάση Exel G2 αποτελεί μια πολύ απλή και γρήγορη λύση για μικρές αλλά και πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Πάρκων. Αποτελείται από τουλάχιστον

δύο αυτόνομα πλαίσια επί των οποίων τοποθετούνται οι τεγίδες. Το κάθε πλαίσιο φέρει δύο (2) σημεία πάκτωσης για μεγαλύτερη ευκολία στην εγκατάσταση.

Με τη δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας κλίσης προσφέρει το πλεονέκτημα τοποθέτησης της σε ένα μεγάλο εύρος περιοχών και έχει αυξημένη αντοχή σε ισχυρά φορτία ανέμου και χιονιού. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός της επιτρέπει τη χρήση διαφόρων τρόπων θεμελίωσης προσαρμοζόμενη σε όλες τις ανάγκες της εγκατάστασης και τους διαφορετικούς τύπους εδαφών.

Η ExelGroup κατασκευάζει υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων, τόσο για εδάφη (διαμορφωμένα ή επικλινή) όσο και για οροφές (επίπεδες ή επικλινείς). Η καθετοποιημένη παραγωγή των βάσεων στήριξης γίνεται εξ ολοκλήρου στη βιομηχανική μονάδα της εταιρείας στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Κατασκευάζονται αποκλειστικά από χάλυβα υψηλής αντοχής γαλβανισμένο εν θερμώ, μέσω της πιστοποιημένης διαδικασίας παραγωγής κατά το πρότυπο ISO 9001:2008.

Έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων και πιστοποιηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και καλύπτουν τις απαιτήσεις του Ευρωκώδικα. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, ευκολία εγκατάστασης, ανταγωνιστικό κόστος και συνοδεύονται από 25 χρόνια εγγύησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα