Οικογένεια δηλητηριάστηκε σε σπίτι – πρώην εργαστήριο μεθαμφεταμίνης

13:06 2/10/2012 - Πηγή: Econews

Όταν οι Hankins μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε κατά διάνοια τι τους περίμενε.

Η αγορά, στα 36.000 δολάρια, φαινόταν τέλεια για μια νέα οικογένεια που προσπαθεί να ορθοποδήσει στην μικρή πόλη Κλάμαθ Φολς, στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θέλει λίγη αγάπη αλλά έχει γερά θεμέλια», σκέφτηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι τοίχοι σπιθαμή προς σπιθαμή ήταν ποτισμένοι με δηλητήριο.

Λίγες ημέρες μετά τη μετακόμιση της οικογένειας στο νέο σπίτι το

καλοκαίρι, η Beth Hankins παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο  Jonathan, ο άνδρας της, άρχισε να υποφέρει από ημικρανίες και να αιμορραγεί από τη μύτη.

Την τρίτη εβδομάδα, ο δίχρονος γιός τους, εν ονόματι Ezra, έβγαλε πληγές στο στόμα και δεν μπορούσε να πιεί ούτε νερό χωρίς να υποφέρει από τον πόνο.

Η οικογένεια προγραμμάτιζε τη μια επίσκεψη μετά την άλλη στο γιατρό όταν ένας γείτονας αποφάσισε να τους αποκαλύψει το μυστικό που γνώριζε όλη η γειτονιά: το σπίτι τους ήταν μέχρι πρόσφατα εργαστήριο μεταμφεταμίνης.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα νέα η οικογένεια προχώρησε σε αυτοψία του σπιτιού και όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις το επίπεδο μόλυνσης ήταν 80 φορές υψηλότερο από τα ανώτατα όρια που έχουν θέσει οι Υπηρεσίες Υγείας του Όρεγκον.

Οι μεσίτες που πούλησαν το σπίτι στην οικογένεια ενημέρωσαν τους Hankins ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε ελέγχους για την ανίχνευση και αφαίρεση επικίνδυνων υλικών όπως ο μόλυβδος ή ο αμίαντος, ωστόσο δεν υπήρξε καμιά αναφορά για ναρκωτικές ουσίες.

Για να γλιτώσει χρήματα, η οικογένεια δεν προχώρησε σε τακτικό έλεγχο του σπιτιού, όμως αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην υπόθεση καθώς η μεταμφεταμίνη είναι αόρατη τοξίνη και δεν θα εντοπιζόταν με μια απλή επιθεώρηση.

Είκοσι τρείς πολιτείες στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Όρεγκον, έχουν ψηφίσει νόμους που αναγκάζουν τους πωλητές να ενημερώνουν τους υποψήφιους αγοραστές στην περίπτωση που μια κατοικία έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαστήριο ναρκωτικών.

Το μεσιτικό γραφείο που πούλησε το ειδυλλιακό σπιτάκι στους Hankins υποστηρίζει ότι δεν είχε ιδέα για το σκοτεινό παρελθόν των προηγούμενων ιδιοκτητών.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα