Κρήτη: απελευθέρωση αρπακτικών στο όρος Γιούχτα

12:07 4/11/2011 - Πηγή: Econews

Στην απελευθέρωση αρπακτικών πτηνών, όπως γεράκια και γύπες, θα προχωρήσει το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων την ερχόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στην κορυφή του Γιούκτα στις Αρχάνες.

Στην εκδήλωση απελευθέρωσης συμμετέχουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, το Δασαρχείο Ηρακλείου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, ο Κυνηγητικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ζωόφιλη Δράση και ο Δήμος Αστερουσίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας

cretalive.gr, όσοι επιθυμούν να δουν από κοντά την απελευθέρωση των πτηνών, θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία των Αρχανών στις 12:30 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα μεταβούν οδικώς στο σημείο της απελευθέρωσης με αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί και η δωρεάν οδική μεταφορά από το Ηράκλειο με λεωφορείο για τους επισκέπτες που δε διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Όλα τα πτηνά που θα απελευθερωθούν περισυλλέγησαν τραυματισμένα ή δηλητηριασμένα από την ενδοχώρα της Κρήτης δέχτηκαν πολύμηνη ιατροφαρμακευτική φροντίδα στο Κέντρο Περίθαλψης του Ε.Κ.Π.Α.Ζ στην Αίγινα ανάρρωσαν και θα εμπλουτίσουν με την επανένταξή τους την πανίδα του νησιού.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα