Φωτοβολταϊκά: έρχεται το νέο πάνελ της Schott Solar – Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

15:29 4/4/2012 - Πηγή: Econews

Το Μάιο ξεκινάει η κυκλοφορία του νέου φωτοβολταϊκού πάνελ υψηλής απόδοσης SCHOTT PERFORM MONO της SCHOTT Solar.

Η καταξιωμένη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία λανσάρει στην αγορά το τελευταίο της επίτευγμα, αρχικά σε δύο κατηγορίες απόδοσης, έως 260 Watt peak.

Το νέο πάνελ της Schott Solar αξίζει πραγματικά μια προσεκτικότερη ματιά, τόσο όσον

αφορά στην απόδοση όσο και στο design: με τον υψηλό βαθμό απόδοσης που φτάνει το 15,9%, παρουσιάζει είναι ιδανικό για ιδιώτες με μικρές επιφάνειες εκμετάλλευσης.

Ταυτόχρονα πληροί υψηλές αισθητικές απαιτήσεις χάρη στα σκούρα, στενά διατεταγμένα φωτοβολταϊκά στοιχεία (κυψέλες), που περιβάλλονται από ένα μαύρο πλαίσιο. Ανάλογα με τη ζήτηση, η SCHOTT Solar σχεδιάζει επίσης να προσφέρει μια έκδοση με μαύρη μεμβράνη στην πίσω πλευρά.

Το καινούριο πάνελ υψηλής απόδοσης είναι αποτέλεσμα τόσο των προσπαθειών της γερμανικής ομάδας ανάπτυξης της SCHOTT Solar, όσο και της εμπειρίας 54 ετών της επιχείρησης.

—Νέα φιλοσοφία πλαισίου: πιο σταθερό, πιο ελαφρύ

Στο σκοπό αυτόν συμβάλλει, για παράδειγμα, το νέο πλαίσιο κοίλου θαλάμου, το οποίο η SCHOTT Solar θα χρησιμοποιήσει σταδιακά και σε άλλους τύπους πάνελ. Το ύψους μόνο 35 χιλ., μαύρο ανοδιωμένο πλαίσιο αλουμινίου δεν υπογραμμίζει μόνο την κομψή εικόνα του πάνελ, αλλά και του προσδίδει φινέτσα. Μέσω του προφίλ κοίλου θαλάμου μειώνεται το υλικό και συνεπώς το βάρος του πάνελ – μόλις 19 κιλά δείχνει η ζυγαριά.

Επίσης, η SCHOTT Solar έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία σχετικά με τις γωνίες του πλαισίου: οι γωνίες διαθέτουν μασίφ ενίσχυση και φέρουν ήδη οπές για τη γείωση. Φαρδιές παροχές φροντίζουν ώστε το νερό από τη βροχόπτωση και τη συμπύκνωση να μπορεί να αποστραγγίζεται σε όλες τις κλίσεις και γωνίες.

—Απόλυτα συμμετρικό design για εύκολη εγκατάσταση και τέλεια εικόνα

Το SCHOTT PERFORM MONO 260 ξεχωρίζει επίσης για το συμπαγές του σχέδιο. Σε σχέση με παλαιότερα σχέδια, τα φωτοβολταϊκά στοιχεία είναι διατεταγμένα πιο κοντά το ένα στο άλλο.

Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στους νέους προδιαμορφωμένους συνδετήρες και το καλύτερο υλικό ενθυλάκωσης. Επίσης νέο: η περιοχή μεταξύ των κυψελών και του πλαισίου βελτιστοποιήθηκε και είναι πλέον συμμετρική και στις δύο πλευρές. Χάρη στη διάταξη αυτή το πάνελ μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν προς κάθε κατεύθυνση, καθώς και οι οπές για τη γείωση είναι προσβάσιμες εύκολα από οπουδήποτε. Το πάνελ θα είναι αργότερα διαθέσιμο προαιρετικά με μαύρη μεμβράνη στην πίσω πλευρά, ολοκληρώνοντας την υψηλή αισθητική του.

—Πάνελ υψηλής απόδοσης με 3 busbars

Τα μονοκρυσταλλικά στοιχεία υψηλής απόδοσης διαθέτουν 3 busbars στην μπροστινή πλευρά, τα οποία συλλέγουν περισσότερο ρεύμα σε σύγκριση με στοιχεία με 2 busbars. Έτσι αυξάνεται η συλλογή ενέργειας και η απόδοση των Φ/Β πάνελ.

—Ελεγμένα σε βάθος – 25 χρόνια εγγύηση γραμμικής απόδοσης

Το SCHOTT PERFORM MONO 260 είναι κατάλληλο για ζώνη φορτίου χιονιού 3 και ελεγμένο κατά IEC 61215 και IEC 61730 σχετικά με φορτίο π

Keywords
Τυχαία Θέματα