Φωτοβολταϊκά: εντός Ιανουαρίου η μείωση των εγγυημένων τιμών

09:27 10/1/2012 - Πηγή: Econews

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ το νέο πλαίσιο για την ενίσχυση των ΑΠΕ, έτσι ώστε από τον Φεβρουάριο να ισχύσουν οι νέες «ταρίφες» στα φωτοβολταϊκά, η μείωση των οποίων αποτελεί τη βασική αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr, η μείωση των εγγυημένων τιμών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 10%, δηλαδή τον Φεβρουάριο θα γίνει η μείωση που προβλεπόταν ούτως ή άλλως στα feed

in tariff και επιπλέον θα γίνουν και οι μειώσεις που προβλέπονταν για τον Αύγουστο του 2012 και τον Φεβρουάριο του 2013.

Παράλληλα, θα θεσπιστεί πλεονέκτημα για τους επενδυτές που θα χρησιμοποιούν ελληνικής προέλευσης εξοπλισμό, καθώς όπως φαίνεται σε αυτή την περίπτωση δεν θα ισχύσει η μείωση 10% στις ταρίφες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δηλώνει πως γνωρίζει ότι μια αύξηση στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών δεν θα έχει κανένα άμεσο αποτέλεσμα στο θέμα των ταμειακών ροών του ΔΕΣΜΗΕ, που τον εμποδίζει να πληρώνει έγκαιρα τους ηλεκτροπαραγωγούς, αλλά και στο θέμα του ελλείμματός του, ωστόσο, θεωρεί ότι οι ταρίφες στα φωτοβολταϊκά πρέπει να «διορθωθούν».

Σημειώνεται ότι πριν την ανακοίνωση του νέου πλαισίου ο κ. Παπακωνσταντίνου πιθανότατα θα συναντηθεί με τους φορείς των ΑΠΕ, όπως άλλωστε τους έχει διαβεβαιώσει.

Σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι θα υπάρξει κάποιο περιθώριο παρεμβάσεων πριν τις τελικές ανακοινώσεις.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα