Επίθεση Μητσοτάκη σε ΥΠΕΚΑ για την επίσπευση κρίσιμων νομοσχεδίων

13:04 14/3/2012 - Πηγή: Econews

Για “προχειρότητα” και “βιασύνη” έκανε λόγο ο υπεύθυνος τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επίσπευση που παρατηρείται στη δρομολόγηση κρίσιμων νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα από το ΥΠΕΚΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως “το ΠΑΣΟΚ και τα κυβερνητικά του στελέχη ας είχαν τη σύνεση και την προνοητικότητα να κάνουν τη δουλειά τους όταν έπρεπε κι όχι να τρέχουν τελευταία στιγμή αψηφώντας

διαδικασίες και αδιαφορώντας για ουσιαστική συνεννόηση” και κάλεσε την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη, όπως την αποκάλεσε, τακτική.

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:

«Η βιασύνη που επιδεικνύει η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προωθήσει, την τελευταία στιγμή, νομοθετικές ρυθμίσεις για δεκάδες ζητήματα πολύ μεγάλης σημασίας είναι τουλάχιστον περίεργη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της παρούσας κυβέρνησης, οι κ. Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκης σπεύδουν να κάνουν, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σχεδόν ό,τι δεν έγινε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια: Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, Ελληνικό, Πρόγραμμα Ήλιος, ΠΔ για Χρήσεις Γης, Χωροταξικό για τον Τουρισμό, Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι μερικά μόνο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της απαράδεκτης τακτικής που θέλουν να ακολουθήσουν.

Αυτό το ακατανόητο νομοθετικό κρεσέντο την ύστατη ώρα δεν πείθει κανέναν ότι η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ «ξύπνησε» ξαφνικά από τον λήθαργο της απραξίας και αποφάσισε να επιτελέσει σοβαρό έργο.

Αντίθετα, προκαλεί ερωτηματικά και βάσιμες υπόνοιες ότι στόχος είναι η εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, ειδικά και με άλλες αποφάσεις και ενέργειες που δεν περνούν από το Κοινοβούλιο και γίνονται εν μια νυκτί.

Είναι λανθασμένο και τελικά αναποτελεσματικό να νομοθετεί το αρμόδιο Υπουργείο με τέτοια βιασύνη και προχειρότητα μέσα σε ελάχιστες μέρες για ζητήματα που δεσμεύουν την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Δεν εξαντλείται άλλωστε το έργο του στην παραγωγή νομοθετημάτων την ίδια ώρα που, για παράδειγμα, δημιουργείται κάτω από τη μύτη του μια νέα γενιά αυθαιρέτων στη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ και τα κυβερνητικά του στελέχη ας είχαν τη σύνεση και την προνοητικότητα να κάνουν τη δουλειά τους όταν έπρεπε κι όχι να τρέχουν τελευταία στιγμή αψηφώντας διαδικασίες και αδιαφορώντας για ουσιαστική συνεννόηση. Η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει λευκή επιταγή στους κ. Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκη. Γι’ αυτό καλούμε τη  ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έστω και τώρα να αναθεωρήσει την στάση της και να σταματήσει αυτήν την απαράδεκτη τακτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα