Απεργίες την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου – Οι κινητοποιήσεις

Διήμερο μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων θα είναι η Τετάρτη 17 και η Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, γενική πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι, ενώ από τα καθήκοντά τους θα απόσχουν δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί,

συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές αντιδρώντας στην ενοποίηση των ασφαλιστικών τους ταμείων, τη σχεδιαζόμενη ένταξή τους στον «αποτυχημένο και θνησιγενή ΕΟΠΥΥ», τα επερχόμενα «ανάλγητα φορολογικά μέτρα» και το περαιτέρω «άνοιγμα» των επαγγελμάτων.

Στη γενική απεργία της Πέμπτης θα συμμετάσχουν επίσης όλοι οι υπάλληλοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η ΟΤΟΕ, ενώ οι έμποροι θα κλείσουν τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα.

—Μέσα Μεταφοράς

Την Πέμπτη θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου, ενώ το μετρό δεν θα δρομολογείται για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορήσουν επίσης για όλο το 24ωροαφού οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ προσανατολίζονται επίσης σε στάσεις εργασίας, ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται σήμερα.

Επίσης σε στάση εργασίας προχωρούν την ίδια μέρα οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι ακινητοποιούν τα οχήματά τους από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα αποφασίσουν επίσης σήμερα, ωστόσο, η εισήγηση αφορά στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα