Η εμπειρία της πανδημίας μέσα από το πρίσμα της ποίησης

08:18 9/5/2021 - Πηγή: Diastixo

Την ποιητική διάσταση της πανδημίας αναδεικνύει το ινστιτούτο ερευνών Francis Crick στο Λονδίνο, αναθέτοντας σε δώδεκα ποιητές να γράψουν ποιήματα βασισμένα στις εμπειρίες απλών ανθρώπων από τη μακρά περιπέτεια της ανθρωπότητας με την πανδημία του Covid-19.

Το Ινστιτούτο, κάποιες εγκαταστάσεις του οποίου έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο από τον περασμένο Ιανουάριο, δίνει στους ανθρώπους που το επισκέπτονται για να εμβολιαστούν μια κάρτα με απλές ερωτήσεις, ζητώντας τους να καταγράψουν τις σκέψεις τους για τις επιπτώσεις που είχε η πανδημία σε αυτούς προσωπικά. Οι σκέψεις

αυτές, σε συνδυασμό με εκείνες των εθελοντών του Ινστιτούτου και της ευρύτερης κοινότητας, σχηματίζουν ένα πλούσιο αρχείο, από το οποίο δώδεκα ποιητές καλούνται να εμπνευστούν και να γράψουν από ένα ποίημα.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Τα ποιήματα θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί Manby του Ινστιτούτου έως τον Αύγουστο, ενώ οι κάρτες με τις σκέψεις των συμμετεχόντων στο ποιητικό εγχείρημα θα τοποθετηθούν στα παράθυρα της γκαλερί, σχηματίζοντας σταδιακά ένα ουράνιο τόξο που συμβολίζει την ελπίδα εν μέσω της πανδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα