Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Ήρθε η ώρα να επιλέξεις εξοπλισμό!

13:45 15/6/2022 - Πηγή: Plaisio
Είσαι νηπιαγωγός, δάσκαλος, καθηγητής και χρειάζεσαι νέο desktop, laptop ή tablet; Η εξαργύρωση του voucher για την αγορά νέου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους δυνητικά δικαιούχους του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» ξεκινήσε!

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ» αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», το οποίο ολοκληρώθηκε επιτυχώς εντός του 2021 και επιχορήγησε πάνω από μισό εκατομμύριο μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές με επιταγές (vouchers) αξίας 200€ για την

αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Αυτή τη φορά η επανεκκίνηση του προγράμματος αφορά εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη και ανήλικους υπό επιτροπεία που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν να να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος και (εφόσον εγκριθεί το αίτημά τους) να λάβουν την επιταγή των 200€, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αγορά ενός desktop, laptop ή tablet – επιλέγοντας το κατάλληλο μέσα από μία τεράστια γκάμα εγκεκριμένων προτάσεων.

Μπες στο plaisio.gr και μάθε τα προϊόντα που συμμετέχουν και τους δικαιούχους!

«Desktop, laptop ή tablet; Τα θέλω όλα, τι να διαλέξω;»

Εγκρίθηκε η αίτησή σου για την επιταγή (voucher) των 200€; Εξαιρετικά!

Το πρώτο βήμα έγινε και τώρα ήρθε η ώρα να επιλέξεις τον τρόπο με την οποίο θα την εξαργυρώσεις. Χρειάζεσαι σταθερό υπολογιστή, φορητό υπολογιστή ή tablet; Η ιδανικότερη λύση για τον καθένα είναι διαφορετική και ποικίλλει κατα περίπτωση!

Ωστόσο πριν επιλέξεις, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς: ποιο από τα τρία καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου; Χρειάζεσαι μία συσκευή με αυξημένες δυνατότητες επεκτασιμότητας, η οποία θα μπορεί να «σηκώσει» βαριές εφαρμογές; Μία συσκευή για απλά πράγματα όπως π.χ. εφαρμογές γραφείου ή περιήγηση στο διαδίκτυο ή μήπως αναζητάς την απόλυτη φορητότητα;

Εμείς θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις την κατάλληλη!

Tablets: εργασία και συνδεσιμότητα όπως ποτέ άλλοτε!

Ας ξεκινήσουμε αυτόν τον σύντομο οδηγό από τις μικρότερες σε μέγεθος συσκευές του προγράμματος, τα tablets.

Παρέχοντας φορητότητα, συμπαγή σχεδιασμό και μεγάλη αυτονομία, τα tablets μπορούν να σου προσφέρουν την ελευθερία και την ευελιξία που χρειάζεσαι, για απρόσκοπτη εργασία και ψυχαγωγία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, προσφέρονται για βιντεοκλήσεις και streaming από οπουδήποτε – μέσω Wi-Fi ή 4G/5G.

Όπως και οι περισσότερες υπολογιστικές συσκευές χωρίζονται σε σε επιμέρους υποκατηγορίες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους: υπάρχουν μοντέλα που προορίζονται για απλή χρήση, μοντέλα με μεγαλύτερες οθόνες (10 ιντσών και άνω) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τηλεκπαίδευση και άνετη πλοήγηση στο διαδίκτυο, μοντέλα με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο τα οποία ευνοούν τη μεταφορά και προβολή/επεξεργασία αρχείων και παρουσιάσεων, καθώς και μοντέλα υψηλών επιδόσεων με πολυπύρηνους επεξεργαστές, οθόνες/κάμερες υψηλής ανάλυσης και πολλαπλά ηχεία/μικρόφωνα – ιδανικά για multitasking και βιντεοκλήσεις με εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια.

Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να συνδεθούν με ασύρματα περιφερειακά (ποντίκια, ακουστικά κ.ά), Bluetooth® πληκτρολόγια και γραφίδες (όπως π.χ. το Apple Pencil), τα οποία αναβαθμίζουν τις δυνατότητές τους και τα μετατρέπουν σε πανίσχυρα εργαλεία παραγωγικότητας. Καμβάς ζωγραφικής; Σημειωματάριο; E-book reader; Scanner; Μονταζιέρα; Το μόνο όριο είναι η φαντασία σου!

Hot επιλογές και προσφορές σε tablets που δεν πρέπει να χάσεις!

Laptops: Ιδανικό μείγμα απόδοσης και φορητότητας

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για laptops παρουσιάζει σταθερή αύξηση – και όχι άδικα! Από αυτά που προορίζονται για καθημερινή χρήση στο σπίτι μέχρι αυτά που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες των πλέον απαιτητικών χρηστών, τα σύγχρονα φορητά υπολογιστικά συστήματα έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο που εργαζόμαστε, εκπαιδευόμαστε, συναλλασσόμαστε και ψυχαγωγούμαστε.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η φορητότητα και η εργονομία ενός φορητού για «everyday computing» σχετίζονται άμεσα με το μέγεθος της οθόνης. Άρα χρειάζεσαι έναν ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά φορητό υπολογιστή, με ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο και μνήμη (RAM), οθόνη από 13 έως 15,6 ίντσες, web κάμερα και ευέλικτη συνδεσιμότητα. Ιδανική επιλογή για εφαρμογές γραφείου, πλοήγηση στο διαδίκτυο, τηλεκπαίδευση, αναπαραγωγή ψυχαγωγικού περιεχομένου και γιατί όχι, casual gaming.

BUY A PERFORMANCE LAPTOP & WIN A PERFORMANCE CAR: Το Πλαίσιο κληρώνει για πρώτη φορά το υπερσύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model 3 Performance, αξίας 70.000€, με κάθε αγορά του πανίσχυρου Laptop HP ENVY x360 15-eu0006nv!

Εάν φιλοδοξείς να γίνει το κατεξοχήν «εργαλείο» με το οποίο θα εργάζεσαι, τότε χρειάζεσαι ένα αξιόπιστο και ευέλικτο σύστημα που θα καλύπτει κάθε ανάγκη σου: θα πρέπει να ενσωματώνει ισχυρό επεξεργαστή – επιτρέποντάς σου να ολοκληρώνεις πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα, ενσωματωμένη ή ακόμα καλύτερα ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, προηγμένη σχεδίαση για αποτελεσματική και αθόρυβη ψύξη, ολοκληρωμένο σύστημα ήχου, μικρόφωνο και web camera υψηλής ανάλυσης για απροβλημάτιστες τηλεδιασκέψεις.

Για να εργάζεσαι με μεγαλύτερη άνεση θα χρειαστείς οθόνη ίση ή μεγαλύτερη των 15,6 ιντσών, ωστόσο αν σκοπεύεις να το μεταφέρεις τακτικά εκτός γραφείου, τότε καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα σύστημα με οθόνη 13,4 ή 14 ιντσών. Για τους φίλους της Apple, τα μοντέλα των σειρών MacBook Air/Pro είναι έτοιμα να προσφέρουν πρωτοποριακές επιδόσεις αλλά και εκπληκτική αυτονομία. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι και τα φορητά συστήματα 2-σε-1, τα οποία διαθέτουν οθόνη αφής και μια κίνηση μεταμορφώνονται σε tablet.

Τέλος, υπάρχουν και τα high-end/gaming μοντέλα που απευθύνονται σε πραγματικά απαιτητικούς χρήστες. Εξοπλισμένα με τους ισχυρότερους επεξεργαστές Intel® Core™ και AMD Ryzen™, διακριτές κάρτες γραφικών NVIDIA®/AMD Radeon™ τελευταίας γενιάς, ταχύτατες και μεγάλης χωρητικότητας αποθηκευτικές μονάδες αλλά και οθόνες υψηλής ανάλυσης με εξωφρενικούς ρυθμούς ανανέωσης, τα συστήματα αυτά μπορούν να διαχειριστούν κυριολεκτικά τα πάντα!

Hot επιλογές και προσφορές σε laptops που δεν πρέπει να χάσεις!

Desktops/AIOs: Ανεβάζοντας τις επιδόσεις στα ύψη!

Είτε πρόκειται για κάποιον συναρμολογημένο είτε για κάποιον Build to Order σταθερό (desktop) υπολογιστή, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα σύστημα της εν λόγω κατηγορίας είναι πολλά – όπως και οι συνδυασμοί εξαρτημάτων/περιφερειακών που σου επιτρέπουν να δώσεις έμφαση σε αυτά που πραγματικά θέλεις.

Από σταθερούς υπολογιστές μικρού μεγέθους (όπως π.χ. το Mac mini/Mac Studio της Apple), υπολογιστές All-in-One (όπως π.χ. το iMac της Apple), υπολογιστές γενικής χρήσης, μεσαίας κατηγορίας, υψηλών επιδόσεων ή gaming, στο plaisio.gr και στα καταστήματα Πλαίσιο θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι μέσα από μία τεράστια γκάμα επιλεγμένων προτάσεων.

Ιδανικοί για μικρούς μαθητές και αρχάριους χρήστες, οι υπολογιστές γενικής χρήσης (Home PCs) δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις: πρόκειται για συστήματα τα οποία μπορούν να καλύψουν καθημερινές ανάγκες (πλοήγηση στο διαδίκτυο, εφαρμογές γραφείου, αναπαραγωγή ψυχαγωγικού περιεχομένου, casual gaming κ.ά.). Έρχονται με επεξεργαστές χαμηλής απόδοσης με ενσωματωμένες κάρτες γραφικών, 4GB έως 8GB μνήμης και μικρότερου μεγέθους αποθ. μονάδες.

Ένα «κλικ» παραπάνω βρίσκονται οι υπολογιστές μεσαίας κατηγορίας, οι οποίοι ενσωματώνουν ισχυρότερους επεξεργαστές (6πύρηνους και άνω), διακριτές κάρτες γραφικών και τουλάχιστον 8GB μνήμης – χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται μεγαλύτερα αρχεία, να διεκπεραιώνουν απαιτητικότερες εργασίες σε μικρότερους χρόνους, να αναπαράγουν ψυχαγωγικό περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας και φυσικά, να «τρέχουν» απροβλημάτιστα σύγχρονους gaming τίτλους.

Στην κορυφή των κατηγορίας, οι υπολογιστές υψηλών επιδόσεων/gaming έρχονται με πολυπύρηνους επεξεργαστές τελευταίας γενιάς, αποθ. μονάδες υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης χωρητικότητας, το λιγότερο 16GB μνήμης (RAM), διακριτές κάρτες γραφικών με έως 24GB μνήμης και εξελιγμένα συστήματα ψύξης για αθόρυβη λειτουργία. Είναι ιδανικοί τόσο για επαγγελματική χρήση όσο και για extreme gaming – με τους τελευταίους να ξεχωρίζουν από τα φανταχτερά κουτιά αλλά και τα συστήματα φωτισμού RGB (τα οποία συνήθως επεκτείνονται και στα περιφερειακά τους).

Τέλος, οι υπολογιστές All-in-One ξεχωρίζουν για τον εκλεπτισμένο σχεδιασμό και την εξοικονόμηση χώρου που προσφέρουν, καθώς όλα τα εξαρτήματά τους στεγάζονται πίσω από μια λεπτή οθόνη (ενίοτε με δυνατότητες χειρισμού μέσω της αφής). Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας, οι υπολογιστές iMac της Apple προσφέρονται τόσο για εργασία όσο και για ψυχαγωγία, χωρίς να κάνουν… σκόντο στις επιδόσεις.

Hot επιλογές και προσφορές σε desktops/AIOs που δεν πρέπει να χάσεις!

Τι είναι η Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ;

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU (γενικότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ που ολοκληρώθηκε το 2021 θα βρεις εδώ).

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ ενισχύονται νέες, ειδικές κατηγορίες δικαιούχων, επίσης με επιταγές αξίας 200€ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Οι ειδικές κατηγορίες δικαιούχων είναι:

Εκπαιδευτικοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (Πυλώνας Α)Οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη και ανήλικους υπό επιτροπεία που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2021 (Πυλώνας Β)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος επιδοτείται η αγορά των παρακάτω τύπων τεχνολογικού εξοπλισμού:

Φορητές ταμπλέτες (tablets)Φορητοί υπολογιστές (laptops)Σταθεροί υπολογιστές (desktops) και προαιρετικά, κάποια περιφερειακά τους.

The post Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ: Ήρθε η ώρα να επιλέξεις εξοπλισμό! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα