Οι μεγάλοι νικητές της 93ης απονομής των βραβείων Όσκαρ!

09:49 26/4/2021 - Πηγή: Plaisio

Σε μία τελετή τελείως διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη, ελέω πανδημίας, το κόκκινο χαλί για την 93η Απονομή των Βραβείων Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Όσκαρ) στρώθηκε στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό Union Station του Los Angeles!

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διάσημοι προσκεκλημένοι (οι οποίοι μπορούσαν να αφαιρέσουν τις μάσκες τους όταν τους έδειχναν οι κάμερες αλλά όχι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων) αλλά και 170 άτομα κοινό.

Όπως αναμενόταν, η ταινία «Nomadland» της Κλόι Ζάο ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, αποσπώντας τρία βραβεία:

καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και Ά γυναικείου ρόλου. Ακολούθως, από δύο βραβεία έλαβαν οι ταινίες «Mank» του Ντέιβιντ Φίντσερ, «Sound of metal» του Ντάριους Μάρντερ, «Judas and the Black Messiah» του Σάκα Κινγκ και «Ma Rainey’s Black Bottom» του Τζορτζ Σι Γουλφ.

© 2021 Academy of Motion Picture Arts and Sciences

Μετά την Κάθριν Μπίγκελοου («Hurt Locker», 2009), η 39χρονη Κινέζα σκηνοθέτις Κλόι Ζάο είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει στην κατηγορία σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού και η πρώτη ασιατικής καταγωγής.

Αίσθηση προκάλεσε και μία αλλαγή, σε σχέση με την σειρά που ανακοινώνονται τα βραβεία, καθώς το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας ανακοινώθηκε πριν από την απονομή των βραβείων Α’ Γυναικείου και Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Αναλυτικά, η λίστα με τους νικητές των Όσκαρ 2021 διαμορφώθηκε ως εξής:

Καλύτερης Ταινίας: «Nomadland»Α’ Ανδρικού Ρόλου: Άντονι Χόπκινς για το «The Father»Α’ Γυναικείου Ρόλου: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για το «Nomadland»Σκηνοθεσίας: Κλόε Ζάο για το «Nomadland»Β’ Ανδρικού Ρόλου: Ντάνιελ Καλούγια για το «Judas and the Black Messiah»B’ Γυναικείου Ρόλου: Γιουν Γιου-τζουνγκ για το «Minari»Διασκευασμένου Σεναρίου: Κρίστοφερ Χάμπτον και Φλόριαν Ζέλερ για το «The Father»Πρωτότυπου Σεναρίου: Έμεραλντ Φένελ για το «Promising Young Woman»Διεθνούς Ταινίας: Άσπρο Πάτο (Δανία)Μακιγιάζ και χτενίσματα: Σέρτζιο Λόπεζ-Ριβέρα, Μία Νιλ, Τζαμίκα Γουίλσον για το «Ma Rainey’s Black Bottom»Κοστούμια: Αν Ροθ για τo «Ma Rainey’s Black Bottom» Καλύτερου ήχου: Sound of metalΤαινίας μικρού μήκους: Two Distant StrangersΤαινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους: If Anything Happens I love youΤαινίας Κινουμένων Σχεδίων: Soul (Pixar)Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: ColetteΝτοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους: My Octopus TeacherΜοντάζ: Sound of MetalΦωτογραφίας: Έρικ Μέσερσμιντ για το «Mank»Μουσικής: SoulΚαλύτερου Τραγουδιού: Fight for you (H.E.R) από το Judas and the Black MessiahΟπτικών Εφέ: TenetΚαλλιτεχνικής Διεύθυνσης: Ντόναλντ Γκρέιαμ Μπερτ για το «Mank»

The post Οι μεγάλοι νικητές της 93ης απονομής των βραβείων Όσκαρ! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα