Σούπα φάβας πικάντικη

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Θα τη φτιάξουμε με φάβα ή με κίτρινη φακή και διάφορα λαχανικά. Θα της δώσουμε ένταση με μπαχαρικά και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά200γρ. φάβα ή κίτρινη φακή1 φύλλο δάφνης3 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο1 κρεμμύδι καθαρισμένο, στα τέσσερα1 πράσο καθαρισμένο σε χοντρά κομμάτια2-3 καρότα, σε χοντρά κομμάτια1 γογγύλι κομμένο στα 42 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες1 κ.σ γεμάτη κάρυ1 κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο και ξυσμένο στη λεπτή πλευρά του τρίφτη1,25 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμαΛίγα φυλλαράκια από μαϊντανό
ή κόλιανδρο

ΕκτέλεσηΒράζουμε τη φάβα ή τη φακή με 3 φλιτζάνια κρύο νερό και το φύλλο της δάφνης μέχρι να μαλακώσει. Θα χρειαστούν 20 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ξαφρίζουμε από την επιφάνεια τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα όποτε είναι απαραίτητο. Τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση.Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, το γογγύλι και τα καρότα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.Προσθέτουμε το κάρυ και τη φάβα και ανακατεύουμε για μισό λεπτό. Ρίχνουμε ζεστό νερό από τον βραστήρα και ανάλογο αλατοπίπερο. Μετά την πρώτη δυνατή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.Πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε 2-3 δόσεις στο μπλέντερ και επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε το βούτυρο και το ξυσμένο τζίντζερ και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν είναι απαραίτητο με αλάτι και πιπέρι.Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ ή βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με φυλλαράκια κόλιανδρου ή μαϊντανού.

The post Σούπα φάβας πικάντικη appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα