Σόμπες εξωτερικού χώρου: «Φτιάξε» ζεστή ατμόσφαιρα σε κάθε υπαίθριο χώρο!

Δημιούργησε ιδανικές συνθήκες θέρμανσης σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο, εξασφαλίζοντας άνεση και θαλπωρή ακόμη και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Οι σόμπες εξωτερικού χώρου θερμαίνουν άμεσα και οικονομικά, ενώ «έρχονται» με μία ευρεία γκάμα μοντέλων, για να βρεις εκείνη τη λύση που καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες σου.

Έτσι, μπορείς να επιλέξεις τη λύση της ηλεκτρικής θερμάστρας, για ζέστη στη στιγμή αφότου την εγκαταστήσεις

στον τοίχο ή το ταβάνι και τη συνδέσεις στο ρεύμα. Από την άλλη πλευρά, οι σόμπες υγραερίου («μανιτάρια» ή πυραμίδες) έχουν μεγαλύτερη θερμική ισχύ, και επομένως με μία συσκευή θα μπορείς να καλύψεις περισσότερα τετραγωνικά εξωτερικού χώρου.

Ηλεκτρικές θερμάστρες

Όπως και τα μοντέλα για εσωτερικούς χώρους, μία ηλεκτρική θερμάστρα ζεσταίνει μέσω ακτινοβολίας, ανεβάζοντας επομένως τη θερμοκρασία των ατόμων και των αντικειμένων τα οποία βρίσκονται στην «εμβέλεια» της θερμότητας που εκπέμπει.

Χρειάζονται σταθερή εγκατάσταση, σε κάποιο σημείο που όπως είναι φυσικό θα μπορούν να συνδεθούν στο ρεύμα. Από εκεί και πέρα, λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς μάλιστα να χρειάζονται ποτέ συντήρηση.

Όσον αφορά το θερμαντικό στοιχείο, θα βρεις μοντέλα με «λάμπα» χαλαζία (quartz), η οποία έχει χρόνο «ζωής» που φτάνει τις 5.000 ώρες. Υπάρχουν επίσης μοντέλα με θερμαντικό υλικό από άνθρακα (carbon), τα οποία εκπέμπουν ηπιότερο φως. Παράλληλα, οι «λάμπες» άνθρακα διαρκούν κατά κανόνα περισσότερο, καθώς αναπτύσσουν χαμηλότερες θερμοκρασίες για να εκπέμψουν θερμότητα.

Αν προτιμάς μία συσκευή που δεν εκπέμπει καθόλου φως, μία επιλογή είναι οι θερμάστρες με «λάμπα» από Νικέλιο-Χρώμιο. Επίσης, υπάρχουν θερμάστρες με καλυμμένες αντιστάσεις, οι οποίες είναι κι αυτές απολύτως διακριτικές.

Η μέγιστη ισχύς μίας ηλεκτρικής θερμάστρας ξεκινά από τα 1.500 W (βατ), φτάνοντας μέχρι τα 3.000 W. Σύμφωνα με κατασκευαστές, ένα μοντέλο με ισχύ 1.500 W μπορεί να καλύψει ένα χώρο 9-14 τετ. μέτρων. Ωστόσο, τα ακριβή τετραγωνικά κάλυψης εξαρτώνται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εξωτερικού χώρου, όπως για παράδειγμα αν είναι προφυλαγμένος από τα ρεύματα αέρα, αλλά και τις θερμοκρασίες που επικρατούν τον χειμώνα.

Αρκετά μοντέλα «έρχονται» με δύο επίπεδα ισχύος, ώστε να προσαρμόζεις στις καιρικές συνθήκες του περιβάλλοντος τη θερμότητα που εκπέμπουν. Για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, ορισμένα διαθέτουν και τηλεχειριστήριο.

Επίσης, με δεδομένο ότι οι θερμάστρες προορίζονται για εξωτερικούς χώρους, οι περισσότερες έρχονται με αδιάβροχη «θωράκιση». Ο βαθμός προστασίας δηλώνει από το δεύτερο ψηφίο του βαθμού στεγανότητας ΙΡ. Έτσι, θα βρεις π.χ. μοντέλα IPx4 ή IPx5. Το ψηφίο «4» σημαίνει πως δεν μπορούν να εισχωρήσουν πιτσιλιές που πέφτουν πάνω στη θερμάστρα υπό οποιαδήποτε γωνία.

Θερμάστρες υγραερίου

Εξασφαλίζουν ζέστη θερμαίνοντας τον αέρα, ενώ όπως προαναφέρθηκε μία σόμπα υγραερίου μπορεί να καλύψει μεγαλύτερο χώρο από μία ηλεκτρική θερμάστρα. Αυτό φαίνεται και από την ισχύ τους, η οποία ξεκινά από 10.000 W (βατ) και φτάνει έως 12.700 W, ή ισοδύναμα από 10 kW (κιλοβάτ) μέχρι 12,7 kW.

Όπως είναι φυσικό, η θερμική ισχύς επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την κατανάλωση υγραερίου κάθε σόμπας, η οποία πάντως εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως τη σχεδίαση του μοντέλου. Αρκετές σόμπες διαθέτουν επίσης με δύο ρυθμίσεις για την ένταση της φλόγας, για να ρυθμίζεις τη θέρμανση, και επομένως και την κατανάλωση καυσίμου.

Οι συσκευές «έρχονται» σε δύο διαφορετικές σχεδιαστικές παραλλαγές, τα «μανιτάρια» και τις πυραμίδες. Ορισμένα μοντέλα «μανιτάρια» διαθέτουν πτυσσόμενο άξονα, ώστε να μεταφέρονται και να αποθηκεύονται πιο άνετα. Όλα τα μοντέλα πάντως διαθέτουν ροδάκια, ώστε να μπορείς εύκολα να τους αλλάζεις θέση.

Επίσης, διαθέτουν πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη, για εύκολο άναμμα, όπως επίσης και βαλβίδα ασφαλείας. Χάρις στη βαλβίδα, η παροχή υγραερίου διακόπτεται αυτόματα, σε περίπτωση που πέσει η θερμάστρα.

 

The post Σόμπες εξωτερικού χώρου: «Φτιάξε» ζεστή ατμόσφαιρα σε κάθε υπαίθριο χώρο! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα