Πώς θα κάνεις οικονομία με τις σωστές ρυθμίσεις στο κλιματιστικό σου

Η αγαπημένη μας συσκευή τους θερινούς μήνες, είναι χωρίς καμία αμφιβολία το κλιματιστικό. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο η χρήση του κλιματιστικού γίνεται πιο συχνή και η αγωνία ότι ο λογαριασμός του ρεύματος θα έρθει αυξημένος γίνεται όλο και πιο έντονη.

Για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του κλιματιστικού, υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές ώστε να συνδυάσουμε τη δροσερή ατμόσφαιρα με την εξοικονόμηση χρημάτων από τη λειτουργία του.

Επίλεξε τη σωστή θερμοκρασία

Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι χρήστες του κλιματιστικού, είναι στη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Θεωρούν ότι όσο πιο χαμηλά ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στο τηλεκοντρόλ, τόσο πιο γρήγορα θα δροσίσει ο κλιματιζόμενος χώρος. Βασική και απαράβατη αρχή είναι ότι θα πρέπει να ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη του κλιματιστικού στη θερμοκρασία που θα θέλαμε να επικρατεί στον χώρο μας. Η κατάλληλη θερμοκρασία είναι μεταξύ 20-27 βαθμών Κελσίου και ιδανικά δεν θα πρέπει να υπάρχει διαφορά με τον εξωτερικό χώρο μεγαλύτερη από 10 βαθμούς.

Το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβαίνει τους 37 βαθμούς κελσίου, η ρύθμιση του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι στους 27οC έτσι ώστε να μπορεί η εξωτερική μονάδα να ξεκουράζεται από τις μεγάλες πιέσεις και θερμοκρασίες. Γενικά θα πρέπει να επικρατεί μια αίσθηση δροσιάς το καλοκαίρι και όχι να καταλήγεις να κυκλοφορείς με ζακέτα.

Αντίστοιχα τον χειμώνα, αν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέσει κάτω από 10οC, θα πρέπει να ρυθμίζεις το κλιματιστικό περίπου στους 24 οC, ώστε να μην πιάνει πάγο η εξωτερική μονάδα κάνοντας συνεχώς απόψυξη και να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα θαλπωρής μέσα στο σπίτι.

Η σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας στο κλιματιστικό, γίνεται με σκοπό οι άνθρωποι να κυκλοφορούν άνετα στον χώρο, για αυτό αν επιλέξεις ακραίες θερμοκρασίες το κλιματιστικό θα δουλεύει μόνιμα προσπαθώντας να τις πετύχει και αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη κατανάλωση ρεύματος. Όταν όμως ζητάς μια εφικτή θερμοκρασία, το air condition την πετυχαίνει με άνεση με αποτέλεσμα να δουλεύει μόνο η εσωτερική μονάδα και η κατανάλωση ρεύματος να είναι ελάχιστη.

Επίσης, στα εξελιγμένα κλιματιστικά, με τη λειτουργία Follow me μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία του δωματίου με μεγαλύτερη ακρίβεια γύρω από το σημείο που τοποθετείς το τηλεχειριστήριο. Έτσι απολαμβάνεις δροσιά ή ζέστη σε όποιο σημείο του δωματίου και αν βρίσκεσαι και δεν καταναλώνεις άσκοπα ρεύμα προσπαθώντας να βρεις την ιδανική θερμοκρασία.

Ρύθμισε τη ροή του αέρα

Τα σύγχρονα κλιματιστικά εντοπίζουν που βρίσκεσαι μέσα στον χώρο και μπορούν να διοχετεύσουν τον αέρα προς το μέρος σου, είτε κινείσαι είτε στέκεσαι ακίνητος. Εναλλακτικά μπορείς να ορίσεις τον ψυχρό αέρα να κατευθύνεται προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που βρίσκεσαι εσύ. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, δεν χρειάζεται να ανάβεις ή να σβήνεις το κλιματιστικό κάθε φορά που μπαίνεις στο δωμάτιο ή απομακρύνεσαι από αυτό. Αν η μονάδα πάψει να εντοπίζει ανθρώπινη κίνηση στον χώρο, τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας μετά από λίγα λεπτά, ενώ ενεργοποιείται ξανά όταν επιστρέψεις. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία.

Ενεργοποίησε τη λειτουργία ύπνου

Με τη λειτουργία ύπνου που διαθέτουν τα κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας, δεν χρειάζεται να έχεις ανοιχτή τη συσκευή σου όλο το βράδυ. Ενεργοποίησε τη συγκεκριμένη λειτουργία πριν κοιμηθείς και το κλιματιστικό σου θα πραγματοποιήσει αντιστάθμιση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής θερμοκρασίας ώστε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για έναν άνετο ύπνο με τη μέγιστη εξοικονόμηση ρεύματος.

Ασύρματη σύνδεση Wi-Fi

Ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό που διαθέτουν τα κλιματιστικά τελευταίας γενιάς είναι η υποστήριξη ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi. Ρύθμισε απομακρυσμένα τη θερμοκρασία του χώρου πριν φτάσεις στο σπίτι ή στο γραφείο ώστε να γίνει ομαλά η ψύξη και εξοικονόμησε ενέργεια και χρήματα.

Τα κλιματιστικά μηχανήματα έχουν δικαιολογημένα ενταχθεί στην καθημερινότητά μας ως απαραίτητες οικιακές συσκευές και αν αξιοποιήσεις όλες τις δυνατότητες που σου προσφέρουν μπορείς να επιτύχεις το ιδανικό κλίμα με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

The post Πώς θα κάνεις οικονομία με τις σωστές ρυθμίσεις στο κλιματιστικό σου appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Αναζητήσεις
σε τι θερμοκρασια αναβετε κλιματιστικο καλοκαιρρι,
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos