Κάνε την Κυριακή σου την καλύτερη μέρα της εβδομάδας!

Τι είναι η Κυριακή; Η τελευταία ημέρα της εβδομάδας; Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας; Σίγουρα, είναι μια καλή μέρα για να ξεκουραστείς. Μην αφήσεις, όμως, την Κυριακή σου να περάσει ξάπλα στο κρεβάτι. Παρακάτω θα βρεις μία λίστα με ιδέες και προτάσεις για να μεταμορφώσεις την Κυριακή, και από Sunday να την κάνεις… Funday!

Ξεκίνα την ημέρα σου με καφεΐνη

Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κινηθούν δίχως καφέ το πρωί, ή όποτε ξυπνήσουν, καλώς ήρθες στο κλαμπ! Έτσι, ο πρώτος καφές της ημέρας πρέπει να είναι στο σπίτι. Αν είσαι κάτοχος

μιας καφετιέρας με συνδεσιμότητα Wi-Fi, θα ξυπνήσεις το πρωί, θα πατήσεις ένα κουμπί στην οθόνη του κινητού σου και θα λάβεις ειδοποίηση όταν ο καφές σου είναι έτοιμος!

Με μία πρόταση όπως η Siemens EQ.9 plus Connect s500, θα μπορείς να κανονίσεις με τους φίλους σου τις δραστηριότητες της ημέρας, όσο η καφετιέρα ετοιμάζει το πρωινό σου καφέ. Πάρε τηλέφωνο όλη την παρέα και μην το κλείσεις αν δεν τους σηκώσεις όλους από τα κρεβάτια τους. Μόλις ετοιμαστεί η ομάδα για την Κυριακάτικη βόλτα, άνοιξε το σημειωματάριο στο κινητό σου και ανακοίνωσε σε όλους τα fun σχέδια σου.

Γεμίστε «μπαταρίες» με ένα θρεπτικό Brunch

Ο καφές ποτέ δεν είναι αρκετός. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για τους φίλους σου είναι να τους βρεις το καλύτερο μέρος για φαγητό. Κι αυτό γιατί η ώρα θα είναι λίγο προχωρημένη και το ιδανικότερο γεύμα θα είναι κάτι ανάμεσα σε πρωϊνό και μεσημεριανό με καφέ ή χυμό. Επειδή όμως δεν θα είστε οι μόνοι μ’ αυτή την ιδέα, καλό θα είναι να έχεις ετοιμαστεί εγκαίρως μέσα στην εβδομάδα και να έχεις ήδη κλείσει τραπέζι για όσα άτομα θα πάτε.

Εναλλακτικά, η Κυριακή είναι μια πολύ καλή μέρα για να απολαύσεις μαζί με το έτερον ήμισυ, την οικογένεια ή με τους φίλους σου ένα γεμάτο, απολαυστικό brunch στο σπίτι. Φτιάξε τις πιο λαχταριστές δημιουργίες με μια συσκευή για muffins και cupcakes, ή πρόσφερε στους φίλους σου τα πιο νόστιμα και δροσερά smoothies με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ.

Με μουσική στη διαπασών

Φαντάσου να ξυπνάς το πρωί με το αγαπημένο σου άλμπουμ ή λίστα αναπαραγωγής στο σύστημα ήχου της κρεβατοκάμαράς σου. Πηγαίνοντας στο μπάνιο για ένα γρήγορο ντους, η μουσική σε ακολουθεί μέσα από ένα διαφορετικό ηχείο. Αν πάλι, είσαι από εκείνους που θέλουν διαφορετική μουσική σε κάθε δωμάτιο, με τα Bluetooth ηχεία μπορείς. Γιατί είναι εδώ, για να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη και μελωδική!

Ώρα για βόλτα

Μια βόλτα με τον κολλητό ή την κολλητή σου μπορεί να σε βοηθήσει να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να νιώσετε και πάλι παιδιά. Μια βόλτα στις ομορφιές της πόλης θα σας ανανεώσει. Άλλωστε, αυτές οι μικρές στιγμές δημιουργούν τις ομορφότερες αναμνήσεις. Και τι πιο ωραίο απ’ το να θυμηθείτε λίγο την παιδική σας ηλικία, τότε που φορούσαμε τα πατίνια μας και τρέχαμε στο πάρκο γεμάτοι χαρά. Φυσικά τώρα δεν θα βάλεις τα παιδικά σου πατίνια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το διασκεδάσεις.

Μπορείς να επιλέξεις ένα Ηλεκτρικό Πατίνι Ισορροπίας, ένα σύγχρονο, επαναφορτιζόμενο «μαγικό χαλί», που σε κάνει να νιώθεις ότι πλανιέσαι στον αέρα και σε μετακινεί πιο γρήγορα, οικολογικά και οικονομικά. Αν πάλι η ισορροπία δεν είναι το δυνατό σου σημείο, δεν σημαίνει πως πρέπει να απαρνηθείς τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πατίνι, είτε στη βόλτα είτε στην καθημερινότητά σου. Απλά θα πρέπει να επιλέξεις κάτι που να ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία σου, όπως ένα Ηλεκτρικό Scooter, που αποτελεί μία κομψή, φορητή λύση που σε πάει παντού.

Βόλτα και άθληση

Αν είστε αθλητικοί τύποι, τότε σαφώς και η βόλτα σας θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα δυναμικό βάδισμα ή ακόμα και ελαφρύ jogging. Τόσο, όσο να μπορείτε να μοιραστείτε ταυτόχρονα τα νέα σας. Ο ευκολότερος τρόπος να πετύχεις την ιδανική ισορροπία είναι με ένα SmartWatch, με ενσωματωμένο αισθητήριο για παλμούς από τον καρπό και GPS για να καταγράφει απόσταση, ρυθμό, διαστήματα και καύση θερμίδων. Μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και να συνδυάσεις τη χαρά της ποδηλασίας με ήπια άσκηση.

Περπάτημα στη φύση

Η φύση δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Όλοι μπορούν ν’ απολαύσουν το περπάτημα στη φύση, όσο περιορισμένη κι αν είναι αυτή. Ακόμα και μέσα στην πόλη θα βρεις πάρκα ή έναν ζωολογικό κήπο. Αν ο ζωολογικός κήπος είναι λίγο μακριά, μια βόλτα σ’ ένα πάρκο θα σου δώσει την ψευδαίσθηση των διακοπών. Αν είσαι κοντά στη θάλασσα κάνε μια βόλτα για να χαζέψεις τις παραλίες που θα επισκεφτείς σε λίγο καιρό.

Για shopping therapy κανείς;

Μπορεί τα καταστήματα να μην λειτουργούν τις Κυριακές, ή τουλάχιστον όχι όλα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χαζέψεις τις βιτρίνες. To να κοιτάς τις βιτρίνες χωρίς να αγοράζεις, δεν είναι ντροπή, πόσο μάλλον αν δεν είναι ανοιχτό το κατάστημα. Πόσες βιτρίνες προσπερνάς καθημερινά χωρίς να έχεις χρόνο να τις χαζέψεις; Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει σίγουρα και η παρέα σου. Εναλλακτικά υπάρχουν πάντα και οι «ψηφιακές» βιτρίνες. Μπορείς να κάνεις τις αγορές σου από εκατοντάδες online καταστήματα, μέσα από το κινητό, τον υπολογιστή, ή το tablet σου.

Για Κυριακές γεμάτες κουλτούρα

Αν κουραστήκατε από το πολύ περπάτημα, ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσετε το πέρα-δώθε και να καθίσετε σε μια αναπαυτική καρέκλα ενός θεάτρου. Υπάρχουν δεκάδες παραστάσεις που μπορεί να ενδιαφέρουν εσένα και τους φίλους σου. Μια ματιά σε έναν οδηγό διασκέδασης θα αποκαλύψει πολλές κρυφές ομάδες δημιουργών και θεατρικών παραγωγών.

Δεν υπάρχει λόγος να αποφύγεις τους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι κάθε Κυριακή είναι ανοιχτοί για το κοινό. Όσα κομμάτια της ιστορίας έχουν σωθεί, βρίσκονται καλά ασφαλισμένα σε δεκάδες μουσεία. Μια επίσκεψη θα σας εκπλήξει όλους ευχάριστα. Ζήτα τη βοήθεια ενός ξεναγού, ή αφιέρωσε χρόνο για να διαβάσεις προσεκτικά τις επιγραφές σε κάθε έκθεμα. Να είσαι σίγουρος ότι μόλις βγεις πάλι στον έξω κόσμο θα τον βλέπεις μ’ άλλο μάτι.

Ώρα για περιπέτεια

Λίγο πριν τελειώσει η ημέρα και για να μην αρχίσουν όλοι να νοιώθουν άσχημα για τον ερχομό της Δευτέρας, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε κάτι δυναμικό. Κάτι που θα σας δώσει αυτοπεποίθηση για τις ημέρες που έρχονται. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να «δέσει» μια παρέα απ’ το να ριχτείτε μέσα σε ένα escape room. Φυσικά και εδώ θα πρέπει να έχεις προσχεδιάσει τις κινήσεις σου. Να έχεις κλείσει ραντεβού σ’ ένα escape room κοντά στα μέρη που θα κινηθείτε. Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν θα δυσκολευτείς να βρεις το ιδανικό.

Εξαντλείστε την ενέργειά σας σ’ ένα από τα πολλά fun-parks της πόλης. Ποιος είπε ότι τα συγκρουόμενα είναι για μικρά παιδιά; Κυνηγήστε ο ένας τον άλλο και τιμωρήστε τον μέχρι τελικής πτώσης. Ένα τρενάκι του τρόμου είναι ικανό να δοκιμάσει τα νεύρα και του πιο θαρραλέου, ειδικά όταν σε εκθέτει σε μεγάλες επιταχύνσεις και πτώσεις από ψηλά. Για τους λιγότερο περιπετειώδεις τύπους της παρέας κάποιο κυλικείο ή καφέ όπου μπορούν να απολαύσουν κάποιο ρόφημα ή σνακ ξεδιαλύνοντας τις φωτογραφίες της ημέρας.

Οργανώσου καλά

Για να είσαι ο προνοητικός φίλος, οργάνωσε μερικές από τις δραστηριότητές κοντά στο σπίτι του, ή σε σημείο που να μπορούν να σε βρουν εύκολα. Πέρα από τα logistics της οργάνωσης δεν πρέπει να ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τη φωτογραφική μηχανή. Χωρίς φωτογραφίες η αξέχαστη βόλτα δεν θα είναι και τόσο αξέχαστη.

Ένα δυνατό power bank γίνεται απαραίτητο αν θέλεις να φωτογραφίζεις απ’ το smartphone σου. Είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποιος φίλος σου θα ξεμείνει από μπαταρία και θα αρχίσει να γκρινιάζει ψάχνοντας για πρίζα από εδώ και από εκεί. Δώσε και πάλι τη λύση, αφού την έχεις –κυριολεκτικά- στο τσεπάκι. Πάρε μαζί σου ένα backpack για να στριμώξεις τα απαραίτητα, καθώς και μερικά snacks που θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια ακόμα και σ’ αυτόν που δεν πρόλαβε το brunch.

The post Κάνε την Κυριακή σου την καλύτερη μέρα της εβδομάδας! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
κυριακη, siemens, fun, muffins, cupcakes, smoothies, ηλεκτρικος, σημαίνει, scooter, λύση, jogging, νέα, gps, online, tablet, escape, room, σνακ, logistics, power, blog, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2013, ηχειο bluetooth, cupcakes, muffins, ποδηλατο, ηχεια, θαλασσα, κηπος, κωτσοβολος, μουσικη, σνακ, τα νεα, τηλεφωνο, φωτογραφιες, ωρα, blog, gps, siemens, αναμνησεις, απλα, αυτοπεποιθηση, βοηθεια, φαγητο, γινεται, δωσει, δυναμικο, ευκαιρια, ευκολα, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, ενεργεια, ερχονται, ετερον ημισυ, ζωη, ζητα, ζωολογικος κηπος, ιδεα, ιδεες, ιδιο, ειδοποιηση, ηλεκτρικο ποδηλατο, ηλικια, ηρθες, ημισυ, ηχειο, ισορροπια, καφες, κινητο, κρεβατια, λύση, μαζι σου, μακρια, ματια, ματι, μπαταριες, μπανιο, μπορεις, μπορειτε, νευρα, ντροπη, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, παιδικα, παιδια, πρωινο, πρωι, ραντεβου, ροφημα, σιγουρα, σιγουρος, σπιτι, συγχρονο, σχεδια, τις κυριακες, φυση, φυσικα, χαρα, fun, αγορες, δωματιο, δωσε, escape, ιδανικο, jogging, κηπο, κρεβατι, logistics, μια ματια, νιωθεις, room, ομαδες, power, scooter, σημαίνει, smoothies, tablet, της παρεας, online, ωραιο
Τυχαία Θέματα