Η τηλεθέαση του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ξεκινά σε λίγες ημέρες, και για έναν ολόκληρο μήνα (11/06 - 11/07) θα παρακολουθήσουμε τις 24 κορυφαίες εθνικές ομάδες να διεκδικούν τον θρόνο της Ευρώπης.

Λόγω της πανδημίας, τα περισσότερα γήπεδα θα χρησιμοποιήσουν μόνο το 25% - 50% της χωρητικότητας τους, γεγονός που έχει επηρεάσει θετικά την αγορά των τηλεοράσεων. Οι Ευρωπαίοι φίλοι του ποδοσφαίρου οδηγήθηκαν στην αναζήτηση μιας καλύτερης τηλεόρασης, όχι μόνο γιατί δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες στο γήπεδο, αλλά και γιατί υπάρχουν σημαντικοί

παράγοντες που τους ενοχλούν όταν βλέπουν τα ματς στην TV. Η μεγαλύτερη ενόχληση των φιλάθλων όταν συντονίζουν τους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο είναι ότι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους παίκτες, δεν έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την μπάλα όταν αυτή περνά από φωτεινές σε πιο σκοτεινές περιοχές του γηπέδου, καθώς και το γεγονός ότι η οθόνη είναι πολύ μικρή.

Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου αυτή την περίοδο, αναζήτησαν την καλύτερη δυνατή οθόνη για να παρακολουθήσουν το μεγάλο αθλητικό γεγονός, δεδομένου ότι έχουμε και τους Ολυμπιακούς αγώνες αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά, σε αυτό συμβάλλουν και οι νέες τεχνολογίες των τηλεοράσεων που δημιουργούν μία πιο καθηλωτική εμπειρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει και ο τρόπος με τον οποίο οι εικονολήπτες βιντεοσκοπούν το παιχνίδι. Πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα τραβήξουν πολλαπλές λήψεις και ότι θα καταγράψουν τη δράση από κάθε γωνία. Συνήθως βρίσκονται περισσότερες από 40 κάμερες στο γήπεδο, καθώς οι νέες τεχνολογίες των τηλεοράσεων απαιτούν ακόμη καλύτερες λήψεις.

Το ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό υπερθέαμα των 51 αγώνων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αναμένεται να το παρακολουθήσουν συνολικά πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με έρευνα της UEFA, οι αγώνες του προηγούμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016, προσέλκυσαν συνολικά δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές, και το ρεκόρ τηλεθέασης το είχε ο τελικός του τουρνουά με 600 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το Ευρωπαϊκό πρωταθλήματα 2020 αναμένεται να “καπελώσει” και το αντίστοιχο Copa America με τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, που διεξάγεται στη Βραζιλία την ίδια περίοδο (13/6 - 11/7). Σύμφωνα με το Associated Press, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ενδέχεται να προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές στη Βραζιλία, από ό,τι το Copa America, παρόλο που η χώρα του καφέ είναι ο οικοδεσπότης του τουρνουά. Σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, ένας στους πέντε ενήλικες παρακολουθούν κατά μέσο όρο στην TV, περισσότερες από 468 ώρες ποδοσφαίρου κάθε χρόνο. Αυτό ισούται με 28,080 λεπτά ή 62 εργάσιμες ημέρες. Σχεδόν το μισό ανδρικό κοινό (44,49%) στην Ευρώπη παρακολουθεί ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, με την Ιταλία να παρακολουθεί πιο πολύ μπάλα από όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Το ποδόσφαιρο λοιπόν, παραμένει με διαφορά ο βασιλιάς των σπορ, και η εξέλιξη του στην Ευρώπη οδηγεί στην αναζήτηση μιας πιο απαιτητικής εμπειρίας θέασης στο σπίτι, με τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας που θα μας κάνουν να νιώθουμε σαν να είμαστε στο γήπεδο.

The post Η τηλεθέαση του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα