Επιλογές παροχής ενέργειας και εξοικονόμησης για κονσόλες XBOX

Η άνοδος του ενεργειακού κόστους σε όλη την Ευρώπη είναι ένα σοβαρό θέμα και έχει ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές σχετικά με το πόσο ρεύμα καίνε οι συσκευές τους, ειδικά όταν είναι σε αδράνεια.

Προφανώς, όλες οι ηλεκτρικές και οι ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να αυξήσουν το κόστος κατανάλωσης ρεύματος και φυσικά και όλες οι gaming συσκευές. Ειδικά τα PC, συχνά έχουν εξαιρετικά ενεργοβόρες κάρτες γραφικών, αλλά και οι κονσόλες έχουν ένα σημαντικό κόστος χρήσης.

Ενδεικτικός για την κατανάλωση του high end μοντέλου της Microsoft

(του Xbox Series X) είναι ο παρακάτω πίνακας:

Είδος ΛειτουργίαςΑντίστοιχη Κατανάλωση ρεύματοςΤερματισμός λειτουργίας (εξοικονόμηση ενέργειας)0,5 WΚατάσταση αναστολής λειτουργίας (μη εξοικονόμηση ενέργειας)13 WΛειτουργία περιήγησης48 WΑναπαραγωγή Blu-Ray50 WΡοή UHD48 WΕνεργό παιχνίδι153 W

Άρα, σε αυτή πλέον τη λογική της οικονομίας αλλά και με βάση την τελευταία ενημέρωση (update) που δίνει επιπλέον επιλογές στους χρήστες κονσολών XBOX (Xbox One, αλλά και Xbox Series X/S), συνετό είναι να δεις ξανά τις επιλογές ενέργειας από το αντίστοιχο μενού ρυθμίσεων.

Τερματισμός λειτουργίας

Είναι το κατάλληλο mode για εξοικονόμηση, αφού η κονσόλα απενεργοποιείται στη λογική του energy saving. Δηλαδή, μιλάμε για την κατώτατη δυνατή κατανάλωση ενέργειας (φιλική προς το περιβάλλον επιλογή), αλλά στον αντίποδα επηρεάζει την ταχύτητα εκκίνησης (κυρίως στο παλαιότερο μοντέλο, το One) και κάποιες λειτουργίες που η κονσόλα κανονικά εκτελεί στο background (όπως είναι το κατέβασμα ενημερώσεων και γενικά λογισμικού).

Κατάσταση Αναστολής Λειτουργίας

Σε αυτή τη ρύθμιση η κονσόλα αναστέλλει τη λειτουργία της αντί για πλήρη απενεργοποίηση. Συνεπώς, χρησιμοποιεί παραπάνω ενέργεια ώστε να έχει γρήγορη ή απομακρυσμένη εκκίνηση (π.χ. από κινητό), αλλά και για να κατεβάζει ενημερώσεις και παιχνίδια σε χρόνους αδράνειας από πλευράς χρήστη. Επίσης, διατηρεί την υπηρεσία Instant On για τα games που παίζεις εκείνη τη χρονική στιγμή.

Άλλες Επιλογές

Φυσικά μπορείς να κάνεις και custom (ουσιαστικά ενδιάμεσες) ρυθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου πέρα από τις δύο προηγούμενες επιλογές. Ειδικότερα, μπορείς να ρυθμίσεις την κονσόλα σου ώστε να απενεργοποιείται μετά από μια συγκεκριμένη περίοδο αδράνειας ή να επιλέξεις τον τρόπο με τον οποίο θέλεις το XBOX σου να επανέρχεται από την αναστολή λειτουργίας κτλ.

Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να τσεκάρεις ή να αλλάξεις αυτές τις ρυθμίσεις, πατάς το κουμπί του XBOX στο χειριστήριο και από την καρτέλα «Προφίλ και Σύστημα», πας στις «Ρυθμίσεις», μετά στο υπομενού «Γενικά» και διαλέγεις το «Επιλογές παροχής ενέργειας».

Τέλος, να σημειωθεί ότι στη νεότερη γενιά (Series X/S) εμφανίζεται πλέον χρωματιστή μπάρα (δείκτης) της κατανάλωσης ενέργειας ώστε να έχεις πλήρη έλεγχο (κυρίως για τις περιόδους αδράνειας).

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post Επιλογές παροχής ενέργειας και εξοικονόμησης για κονσόλες XBOX appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα