Τα συναισθήματα των παιδιών μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής της Eurobank

Η ανάγκη των παιδιών για επικοινωνία, η νοσταλγία τους για σχολείο, η έλλειψη της παρέας και των συνομήλικών τους, αναδείχθηκαν ως οι κύριες αγωνίες τους στον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η Eurobank για τα παιδιά των εργαζομένων.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Ό,τι νοσταλγώ πιο πολύ – η ευχή μου για τη χρονιά που έρχεται» και τα παιδιά ως μικροί ήρωες σε αυτή τη μάχη που δίνουν οι κοινωνίες με την πανδημία αποτύπωσαν τη σημασία της συναναστροφής και την ελπίδα για την αποκατάσταση της άμεσης επαφής τη νέα

χρονιά.

Η ζωγραφιά που κέρδισε το πρώτο βραβείο αποτέλεσε τη φετινή ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα του Ομίλου της Eurobank, ο οποίος στο πλαίσιο των ενεργειών εταιρικής ευθύνης ανέλαβε την κατασκευή εργαστηρίου πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείου Άνω Βαθέος Σάμου. Το Σχολείο που στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο του 1902 επλήγη σοβαρά από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό και η αποκατάστασή του αποτελεί μια πράξη υψηλού συμβολισμού αλλά και μια έμπρακτη υποστήριξη της σημασίας της επικοινωνίας μέσω του σχολείου που αποτελεί φυτώριο για μια υγιή κοινωνία, που στηρίζεται στη συμμετοχή.

Όμως από όλα σχεδόν τα έργα του διαγωνισμού αναδεικνύεται ο ρόλος και η σημασία του σχολείου που αποτελεί πυρήνα της κοινωνικοποίησης των παιδιών, η ανάγκη τους για επικοινωνία, καθώς και το πώς τα παιδιά κάθε ηλικίας βιώνουν τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία. Και βεβαίως τα παιδιά εύχονται την επαναφορά στην καθημερινότητα την επιστροφή τους στο σχολείο που εκτός από το μάθημα προσφέρει παιχνίδι, χαρούμενες φωνές και φίλους.

Ο διαγωνισμός της Eurobank διενεργείται κάθε χρόνο και έχει θέμα από την επικαιρότητα. Παίρνουν μέρος όλα τα παιδιά των εργαζομένων ηλικίας από 4 έως 17 ετών. Φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ενώ στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν πέντε άτομα του Μουσείου και δύο στελέχη της Τράπεζας. Τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ανήκαν σε 3 ηλικιακά groups: 4-6 ετών, 7-11 ετών και 12-17 ετών.

Συνολικά κατατέθηκαν 696 έργα, από τα οποία επιλέχθηκαν 50 και από αυτά η Κριτική Επιτροπή κατέληξε στα 12 νικητήρια που κερδίζουν έπαθλα (500 ευρώ) καθώς και στην επιλογή του πρώτου έργου, που αποτέλεσε και την ευχετήρια κάρτα του Ομίλου.

The post Τα συναισθήματα των παιδιών μέσα από τον διαγωνισμό ζωγραφικής της Eurobank appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα