Τα μηνύματα για την Αρ. Πελώνη, η σίτισης μεταναστών και το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ.

Μετά από διαπραγματεύσεις , όπου εμπλεκόταν και το Μαξίμου, φαίνεται πως το μοντέλο που θα ακολουθεί στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» για τη στήριξη των επιχειρήσεων είναι το εξής: Επιδότηση δόσης δανείου έως 8 μήνες, από 600 έως 50.000 ευρώ, ενώ η επιδότηση σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινάει από το 90% και θα μειώνεται έως το 60%. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται προς την ύπαρξη βασικής προϋπόθεσης για την ένταξη δανείων στη ρύθμιση, να είναι σε καθυστέρηση η δόση και οι επιχειρήσεις όμως να έχουν προηγουμένως ρυθμίσει τις οφειλές τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν

στη ρύθμιση τουλάχιστον οι μισές επιχειρήσεις που χρωστούν δάνεια. Οι τράπεζες από τη μεριά τους είναι ικανοποιημένες από αυτό το μοντέλο, όπως έχουν επισημάνει στο Μαξίμου.

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Φαίνεται ότι η Αριστοτελία Πελώνη κλείδωσε για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου (και υφυπουργού τύπου) παρά τις αρχικές αμφιβολίες που είχαν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα μηνύματα που φτάνουν από την πιάτσα στον ίδιο τον πρωθυπουργό είναι πολύ θετικά με τον ίδιο να αποφασίζει να την ορκίσει μέσα το επόμενο δεκαήμερο.

Οι τουριστικοί πράκτορες προσανατολίζονται σε προώθηση τουριστών σε αγροτικές περιοχές ή απομονωμένες παραθαλάσσιες. Ο λόγος; Οι τουρίστες φαίνεται πως θα προτιμήσουν να μείνουν σε απομονωμένα μέρη, παρά στα γνωστά που έχουν αρκετούς τουρίστες, άρα και συνωστισμό. Από τη μεριά της η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε διαφήμιση νησιών Covid-Free. Δηλαδή να προωθήσει με διαφημιστικές ενέργειες τα νησιά, οι κάτοικοι των οποίων έχουν κάνει τα εμβόλια. Θα πετύχει ο σχεδιασμός αυτός; Θα δείξει…

Οι εκλογές μπορεί να γίνουν στην ώρα τους, όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, αλλά οι διεργασίες στο παρασκήνιο ήδη τρέχουν.
Επι παραδείγματι μαθαίνουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει απόφαση, να αλλάξει ολόκληρο το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα έχει διαμηνύσει τις προθέσεις του στους εν λόγω προνομιούχους βουλευτές, όπως Παν. Πικραμένο, Μαριέττα, Τακη Θεοδωρικάκο και Χρ. Ταραντίλη. Σκοπίμως δεν αναφέραμε το όνομα του έτερου πολιτικού …Καππαδόκη Γ. Γεραπετρίτη, επειδή κάποιοι υποστηρίζουν ότι ίσως να είναι ο μοναδικός που θα …διασωθεί.

Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ συνδυάζουν την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με τις…εκλογές. Ο λόγος; Στόχος της κυβέρνησης είναι από την αναπροσαρμογή να καταφέρει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, επομένως να αυξήσει την εκλογική της επιρροή στους πολίτες που θα επωφεληθούν. Το ποσό που αναμένεται να αναπροσαρμοστεί αφορά το επιπλέον ποσό που οφείλεται στον ΕΝΦΙΑ, δηλαδή στα 300-400 εκατ. ευρώ επιπλέον των στόχων που έχουν τεθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για έσοδα από τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Κάθοδος Ισραηλινών επιχειρηματιών αναμένεται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες εταιρείες που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις τεχνολογίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τη χώρα μας και ειδικότερα συγκεκριμένες επιχειρήσεις, μικρομεσαίες, που έχουν καλές προοπτικές και υγιή οικονομικά στοιχεία. Στόχος των Ισραηλινών είναι οι cloud υπηρεσίες και η ανάπτυξη software λογισμικών, όπου θα τα πουλήσουν σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Νέες ελπίδες γεννά η έναρξη δοκιμών του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Αυτή τη σιμή η εταιρία έχει ήδη λάβει άδεια για παιδιά 16 ετών και
άνω, κάνει δοκιμές σε παιδιά 12 έως 16 ετών και προγραμματίζει να ξεκινήσει παιδιατρικές μελέτες σε νεότερες ηλικίες, από 5 έως και 11 ετών. Πάντως σε παιδιά ηλικίας έως 6 ετών χορηγείται ήδη το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca. Πάντως η προοπτική καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού ίσως στο μέλλον να αποτελεί και την οριστική απάντηση στο πρόβλημα.

Όλα τα βλέμματα της αγοράς catering και όχι μόνο, συγκεντρώνει ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα σίτισης των μεταναστών αξίας 400 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τέσσερις εταιρίες που ηγούνται των κοινοπραξιών είναι η Κομπατσιάρης με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα project, η ανερχόμενη Eurocatering του Φρεσκούλη, η HELLENIC CATERING (goody’s – everest)  του Ομίλου VIVARTIA και η Γευσήνους του Μανώλη Βαβουράκη, που ξεκίνησε από το Ρέθυμνο και πλέον -παρά την κρίση- κάνει τζίρους κοντά στα 50 εκατομμύρια έχοντας πλέον πολύ ισχυρά brands του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο πελατολόγιό της. Τα σχήματα συμπληρώνονται και από μικρότερες εταιρίες που συμμετέχουν κοινοπρακτικά ενώ η μάχη για την επικράτηση να έχει ήδη ξεκινήσει με τα μαχαίρια να ακονίζονται στο παρασκήνιο…

The post Τα μηνύματα για την Αρ. Πελώνη, η σίτισης μεταναστών και το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα