Πέταγε… φωτιές με 100άρα ο Παναθηναϊκός

Εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός, μιας και ο Ιωνικός δεν μπορούσε να τον κοντράρει στα ίσα. Έτσι οι “πράσινοι” επικράτησαν με το εμφατικό 102-70 και έδειξαν πανέτοιμοι για τη δύσκολη αναμέτρηση με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν ο κορυφαίος για το Τριφύλλι, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους με 2/3 τρίποντα. Διψήφιοι ήταν και οι Μπέικον με 15 π. και Γιώργος Καλαϊτζάκης με 11π. Μάλιστα και οι 11 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς σκόραραν

πάνω από ένα καλάθι.

Το ματς

Με τους Ουόλτερς, Μπέικον, Π. Καλαϊτζάκη, Ουίλιαμς και Γκουτάιτις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον Ιωνικό και από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε τον έλεγχο του αγώνα (7-3) στο 2’, αλλά το ματς ήταν μέτριο, μιας και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές.

Παρόλα αυτά στο 6’ ο Ουίλιαμς με jump shot από μέση απόσταση έγραψε στο 13-6 και ήταν η αρχή για να φτάσει το Τριφύλλι σε διψήφια επίπεδα (21-8) με τρίποντο του Μπέικον, με τον Αμερικανό άσο να είναι αρκετά… ζεστός!

Μάλιστα από πολύ νωρίς ο Ράντονιτς έβαλε τον Αλέξανδρο Σαμαντούροφ, όπου μάλιστα σημείωσε τους πρώτους του πόντους και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 28-10.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την έναρξη της 2ης περιόδου με τον Παναθηναϊκό να κρατά τη διψήφια διαφορά (35-16) με τον Παπαγιάννη και μάλιστα από πολύ νωρίς έφτασε το σκορ πάνω από τους 20 πόντους (44-21) στο 14’, όπου υπήρξε πλουραλισμός σκοραρίσματος.

Από κει και μετά το Τριφύλλι ήθελε να φτάσει τη διαφορά κοντά στους 30 πόντους (49-23) και έτσι στο παρκέ πέρασε και ο Νεοκλής Αβδάλας, ο οποίος μάλιστα έκανε το φετινό του ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα.

Οι «πράσινοι» είχαν εξασφαλίσει από το πρώτο κιόλας ημίχρονο τη νίκη και με 2/2 βολές του νεαρού άσου έκανε το 53-26 και με ένα 0-4 του Ιωνικού το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 55-30.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η διαφορά έφτασε και στους 31 πόντους (61-30) με τον Παπαγιάννη, καθώς οι Νικαιώτες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο μαρκάρισμα του, φτάνοντας μάλιστα στους 16π.

Η αναμέτρηση είχε κριθεί από πολύ νωρίς και έτσι ο Σαμαντούροφ απέδειξε το λόγο που είναι το επόμενο best next think του ελληνικού μπάσκετ, καθώς το παιχνίδι του ήταν αρκετά ώριμο για την ηλικία του πίεζε στην άμυνα και εκμεταλλεύθηκε και τα σουτ που πήρε.

Μάλιστα με τα τρίποντα του Παπαγιάννη και του Μπέικον το σκορ «εκτοξεύθηκε» στους 42 (82-39) στο 28’ και στο παρκέ μπήκε και ο Νίκος Χουγκάζ και έτσι ο Ράντονιτς είχε χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του και έτσι το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 85-45.

Από κει και μετά το μόνο που ήταν άγνωστο ήταν εάν ο Παναθηναϊκός θα έφτανε τους 100 πόντους. Ο Αβδάλας στο 33′ έκανε το 90-50, με τον Ράντονιτς να χρησιμοποιεί για αρκετή ώρα τους νεαρούς παίκτες, όπου τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο.

Στο 36′ η πεντάδα του Παναθηναϊκού ήταν άκρως ελληνική και είχε μέσο όρο ηλικίας 24 ετών (Αβδάλας, Π. Καλαϊτζάκης, Γ. Καλαϊτζάκης, Σαμαντούροφ και Χουγκάζ), και στο 39′ “γράφτηκε” το 100-68 και έτσι οι “πράσινοι” πήραν άνετα τη νίκη με 102-70.

Τα δεκάλεπτα: 28-10, 55-30, 85-45, 102-70

The post Πέταγε… φωτιές με 100άρα ο Παναθηναϊκός appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα