Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, η επέκταση της Mytilineos, ο διαγωνισμός της Αττικής οδού και το Νομοσχέδιο του Άδωνι

Φαίνεται ότι το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική ενίσχυσε το πρωθυπουργικό προφίλ του όπως προκύπτει από τις πρώτες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που αρχίζουν να παραδίδονται στους ενδιαφερόμενους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η διαφορά Μητσοτάκη Τσίπρα διευρύνεται κατά πολύ, όπως και η διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία πλέον είναι ευκρινώς διψήφια. Γι αυτό και

πλέον τα διλλήματα περί εκλογών αρχίζουν να μπαίνουν στο τραπέζι, με τους πιο τολμηρούς να ποντάρουν στις 2 Οκτωβρίου, και τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσπαθούν να τον μεταπείσουν για το πολιτικό ρίσκο που θα είχε μια εκλογική αναμέτρηση μετά από έναν δύσκολο χειμώνα που είναι μπροστά μας. Για να δούμε….

Αγώνας δρόμου για την Αττική Οδό με τον στόχο να είναι να περάσει στο επόμενο στάδιο ο διαγωνισμός. Ψιθύρισαν πηγές της στήλης πως έως τέλος Ιουλίου θα έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ τους ομίλους που θα περάσουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού για την οδό από…χρυσάφι. Οι οκτώ ενδιαφερόμενοι αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη, καθώς τα έσοδα από την Αττική Οδό είναι σταθερά και πολλά. Μάλιστα, άλλοι όμιλοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στους ενδιαφερομένους αναμένεται να πάρουν σημαντικό υποκατασκευαστικό έργο, με τη μορφή της εργολαβίας. Εν ολίγοις η πολλαπλασιαστική αξία των επενδύσεων θα είναι σημαντική και θα δώσει έργο και στις κατασκευαστικές που δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Στις καλένδες παραπέμπεται ο διαγωνισμός για την Μαρίνα Καλαμαριάς μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που τον μπλόκαρε. Μάλλον στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν διαγράψει την αξιοποίηση και αυτό γιατί δεν περιλαμβάνεται στο ADP που έδωσε στη δημοσιότητα. Τώρα, μπορεί και να αναβιώσει ο διαγωνισμός προς το τέλος της χρονιάς λένε άλλες πηγές, όλα όμως είναι ομιχλώδη γύρω από την Μαρίνα Καλαμαριάς.

Ένας είναι ο στόχος του νέου νομοσχεδίου για τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Να μπορέσουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα να συνεργαστούν με εταιρείες του εξωτερικού. Και αυτό, γιατί μέσω των συνεργειών στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων και στις εξαγορές που μπορεί να έρθουν, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη για επιχειρήσεις θα είναι αυξημένα. Ωστόσο, από τη μεριά τους, επιχειρηματίες αναφέρουν πως το νομοσχέδιο παραείναι φιλόδοξο, καθώς στη δεδομένη στιγμή οι επιχειρήσεις δεν έχουν την απαραίτητη ρευστότητα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Κυρίως οι μικρομεσαίες. Άρα είναι δυνητικός στόχος εξαγορών σε χαμηλή αποτίμηση.

Ο Πέτρος Στάθης συνεχίζει να επεκτείνεται με στόχο αυτή τη φορά την αγορά των Βαλκανίων, του Ντουμπάι και την Μύκονο. Αγόρασε το KenshoPsaroυ, μέσω της Monterock International, που συνδέεται με αραβικά κεφάλαια. Ενώ την ίδια στιγμή τρέχει το Nammos Dubai και το brand Nammos αναμένεται να τρέξει και στα Βαλκάνια. Τα έργα, που τρέχει είναι από το Coya, και το Nobu στο Μαυροβούνιο μέχρι και το Aman στην Νέα Υόρκη, που αναμένεται μέσα στο έτος.

Eπεκτείνεται στην Πολωνία η Mytilineos με τον όμιλο να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του στην αγορά και κυρίως στο εξωτερικό. Και αυτό γιατί τα πράσινα project αναμένεται να μονοπωλήσουν την αγορά στο μέλλον και να προσφέρουν υπερκέρδη. Η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται με την Siemens για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής απόδοσης, με τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου (CCGT) ισχύος 560 MW, αποτελούμενου από έναν αεριοστρόβιλο και έναν ατμοστρόβιλο συμπύκνωσης, με χρήση κλειστής διάταξης ψυκτικού πύργου μηχανικής κυκλοφορίας και κατασκευή εγκατάστασης φυσικού αερίου στην περιοχή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συνοδευτική υποδομή. Ο σταθμός CCGT αναμένεται να εισέλθει σε εμπορική εκμετάλλευση εντός 38 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις της εταιρίας για τις “έξυπνες πόλεις”  που και εδώ η εταιρία είναι πρωτοπόρος.

Σημαντικές επενδύσεις δρομολογεί ο όμιλος ΤΙΤΑΝ με στόχο να ενισχύσει τη δραστηριότητά του στις ΗΠΑ. Η αγορά είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία, καθώς το κατασκευαστικό έργο στη χώρα αναπτύσσεται. Έτσι λοιπόν ήρθε η επένδυση 37 εκατ. ευρώ για την επέκταση του σταθμού εισαγωγής στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια. Η επένδυση θα αναβαθμίσει την εισαγωγική δυναμικότητα του Τιτάνα στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τη δυνατότητα διάθεσης τσιμέντου και συναφών προϊόντων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στη χώρα, συνεισφέροντας στον στόχο του Ομίλου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος. Δεν πρόκειται για τη μόνη επένδυση στις ΗΠΑ. Αντιθέτως, ακολουθούν πολλές ακόμα.

Επενδύσεις σε ακίνητα κάνει ο Προκοπίου και αυτό γιατί βλέπει ευκαιρίες στον κλάδο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το χαρτοφυλάκιο με γραφεία και νεοκλασικά. Στο Λονδίνο, στην Αθήνα και τα νησιά. Ο γνωστός εφοπλιστής έχει πλούσιο χαρτοφυλάκιο στο Λονδίνο, ενώ πριν κάποια χρόνια είχε αγοράσει ακίνητο στο Kinghtsbridge, έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε συνεργασία με εταιρείες στο Κατάρ αναπτύσσεται και στο real estate των εκεί περιοχών. Άγνωστο το ακριβές ύψος του χαρτοφυλακίου του.

Σχέδια για τις αυξήσεις επιτοκίων κάνουν στις τράπεζες. Και αυτό γιατί η αύξησή τους θα δώσει σημαντικά έσοδα. Έτσι λοιπόν θεωρούν πως φέτος η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μια αύξηση επιτοκίων, ενώ στην περίπτωση που προχωρήσει σε δύο, τότε θα πρόκειται για εκτόξευση των μεγεθών των τραπεζών στα έσοδα από τόκους. Πάντως, συμπεριφέρονται σωστά στους δανειολήπτες, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να κλειδώσουν σταθερό επιτόκιο στα νέα δάνεια και να γυρίσουν σε σταθερό επιτόκιο στα παλαιά.

Σε συζητήσεις βρίσκεται η Aegean Airlines με το Αεροδρόμιο Αθηνών προκειμένου να μισθώσει τη μεγάλη τεχνική βάση της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας. Μέσω αυτού του project η εταιρεία θα προσπαθήσει να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της, οι οποίες χαρακτηρίζονται από την αύξηση του στόλου της. Άλλωστε, μπορεί πάντα και να κάνει συνεργασίες με άλλες εταιρείες και να αυξήσει τα έσοδα. Στον τομέα της τεχνικής υποστήριξης. Βλέπει και αυτό το όφελος ο Βασιλάκης.

Στην ανάπτυξη πωλήσεων στους κλάδους του τουρισμού και της βιομηχανίας το έχει ρίξει η Ελινόιλ. Εκεί στοχεύει μετά τα θετικά αποτελέσματα του 2021 που κατέγραψε αύξηση του τζίρου της και των κερδών της 13% σε σχέση με το 2020. Το πρώτο τρίμηνο τα μεγέθη είναι ικανοποιητικά, με τους φόβους για πτώση της ζήτησης εξαιτίας των ανατιμήσεων να φαίνεται να υποχωρούν.

The post Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, η επέκταση της Mytilineos, ο διαγωνισμός της Αττικής οδού και το Νομοσχέδιο του Άδωνι appeared first on The President.

Keywords
δημοσκοπηση, μυστικες δημοσκοπησεις, aegean airlines, τσιπρας, συριζα, adp, ελλαδα, μυκονος, nammos, dubai, aman, νέα, project, εταιρεία, siemens, τιταν, ηπα, αθηνα, real, τραπεζες, ΕΚΤ, aegean, president, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αξια, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, ακινητα, δανεια, εμπορικη, ηπα, λονδινο, νησια, ντουμπαι, τιταν, υψος, aegean, aegean airlines, dubai, real, siemens, αγορα, αεροδρομιο, αυξηση, αμερικη, αραβικα, αττικη, βαλκανια, βρισκεται, γραφεια, δυνατοτητα, δωσει, ευρω, εκμεταλλευση, εργα, επενδυσεις, ερευνα, εταιρεία, εταιρια, ετος, εφοπλιστης, τεχνολογια, ιδια, καταρ, μαυροβουνιο, μορφη, νεα υορκη, παντα, ομιλος, οκτω, οφελος, υπογραφη, πολωνια, ρισκο, φορα, adp, αγνωστο, aman, χωρα, ιδιαιτερο, project, κυριακου, μπροστα, μυκονο, nammos, πηγες, president, ταξιδι, θετικα
Τυχαία Θέματα