Η στρατηγική του Κ.Μητσοτάκη για το κτίσιμο της νέας Ελλάδας μετά την πανδημία

Την «προίκα» της πανδημίας ετοιμάζεται να αξιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας κατά νου ότι η «Ελλάδα 2.0», το νέο κράτος, μετά το τέλος της υγειονομικής περιπέτειας, οφείλει να είναι περισσότερο λειτουργικό και πιο φιλικό προς τον πολίτη και την καθημερινότητα του.

Του Κώστα Πασίση

Σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ υποδαυλίζει την κοινωνική αναταραχή και μετέχει σε διαδηλώσεις, πάσης φύσεως,  ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί

συσκέψεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Σε αυτές εντάσσεται και η χθεσινή συνάντηση του με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με βασικό αντικείμενο τη μείωση της γραφειοκρατίας στις τράπεζες.

Αυτό το μεγαλεπήβολο στόχο υπηρετεί και η νέα ψηφιακή πλατφόρμα, «Know Your Customer», που παρουσιάστηκε  στην προαναφερόμενη σύσκεψη.

«Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα από τα πολλά τα οποία έγιναν μέσα στην πανδημία, φέρνοντας τη χώρα πιο κοντά στη νέα εποχή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ενημερώθηκε για τη νέα τεχνολογική καινοτομία.

Η χθεσινή πρωτοβουλία όμως είναι ένα …λιθαράκι, στις σχεδόν κοσμογονικές αλλαγές που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται  από την αρχή της πανδημίας.

Το «χτίσιμο» της νέας  σύγχρονης Ελλάδας θα στηριχθεί και στην …κληρονομιά της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον στα χέρια του δυνατά «χαρτιά»  που θα χρησιμοποιήσει για την αλλαγή σελίδας της χώρας.

Σε πρώτο πλάνο είναι η συνέχιση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, μέσω του ιστότοπου gov.gr, που ήδη εξυπηρετεί όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν περιμένουν στην «ουρά» μπροστά  στους άχαρους γκισέδες για ένα πιστοποιητικό γέννησης, γλιτώνοντας από μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Ο μεγάλος και φιλόδοξος στόχος της Κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας, που θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές, η «εικόνα» της Δημόσιας Διοίκησης να είναι εντελώς διαφορετική από τη σημερινή…

Να σημειώσουμε ότι και η «Επιχείρηση Ελευθερία», που «τρέχει» υποδειγματικά προς απογοήτευση κάποιων που έχουν ποντάρει στο μπάχαλο,  υλοποιείται μέσω της διεύθυνσης emvolio.gov.gr.

Η παρακαταθήκη του covid 19, πέρα από την τρομαχτική πλευρά,  κρύβει και μεγάλες ευκαιρίες που η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Επί παραδείγματι ο τομέας της Υγείας θα συνεχίσει να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες  με …πλεονέκτημα αυτή τη φορά τις χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.

Μέσα στην πανδημία προσελήφθησαν  ως επικουρικό προσωπικό περισσότεροι από 10.000 υγειονομικοί υπάλληλοι  εκ των οποίων οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί επιπλέον πάνω από 1.200 προσλήψεις μονίμων ιατρών.

Στο χώρο της παιδείας έγινε μια μίνι …επανάσταση, με την τηλεκπαίδευση που θεσμοθετήθηκε, παρά τις αρχικές λυσσαλέες  αντιδράσεις κάποιων …προοδευτικών συνδικαλιστών.

Κέρδος για τις επιχειρήσεις είναι και η τηλεργασία των εργαζομένων, που σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζει θετικά το κόστος λειτουργίας τους.

Οι μεγάλες αυτές μεταρρυθμίσεις, πρωτόγνωρες για τη χώρα, ήλθαν για να μείνουν και σίγουρα δε θα εξαφανιστούν με το τέλος της πανδημίας.

Όλες αυτές οι αλλαγές αποτελούν χρήσιμα «εργαλεία» που σταδιακά θα συμβάλλουν στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με «όχημα» φυσικά το Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης.

The post Η στρατηγική του Κ.Μητσοτάκη για το κτίσιμο της νέας Ελλάδας μετά την πανδημία appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα