Η σίτιση των Μεταναστών, η επιτροπή Ανταγωνισμού και παρασκήνιο από Ν.Δ. και Κουμουνδουρου

Η κυβέρνηση έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους CEO’s των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, μιας και είναι γνωστό. Όμως, το Μαξίμου δίνει guidance για την πορεία των lockdown. Έτσι, λοιπόν, διαρρέεται πως η χώρα είναι πιθανό να περάσει ένα ακόμη lockdown μετά το καλοκαίρι. Οι διοικήσεις δύο εισηγμένων έχουν ενημερώσει το προσωπικό τους, ανάμεσά

τους και η Coca Cola HBC. Mάλιστα, και οι δύο εισηγμένες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η τηλεργασία να συνεχιστεί έως τα τέλη του…2022.

Παρασκήνιο από την Κουμμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις από τον μετριοπαθή Κώστα Ζαχαριάδη για σύσταση ομάδας τεχνοκρατών. Έτσι, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει στο γραφείο του καθηγητές πανεπιστημίων, επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς. Στόχος είναι να στελεχωθεί ένα τμήμα τεχνοκρατών, το οποίο θα ενημερώνει τον πρόεδρο για τις οικονομικές εξελίξεις και θα καταρτίζει προτάσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις επενδύσεις, που χρειάζεται η χώρα, και τη διοχέτευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Στην ουσία, πρόκειται για μία νέα task force απέναντι στο οργανωμένο team του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποκαλύπτονται emails, έρχονται νέες καταθέσεις και η πορεία του φακέλου Καλογρίτσας Gate βρίσκεται στην πορεία για τη Βουλή. Στον κατάλληλο χρόνο θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το αφήνει έτσι και έχει βάλει λυτούς και δεμένους να πιέσουν προς την πλευρά Μιωνή προκειμένου να μην δώσει άλλες ηχογραφήσεις, ενώ έχει γίνει προσέγγιση με ισραηλινό επιμελητήριο και πρεσβεία προκειμένου να συμβάλλουν στην… ομαλοποίηση των σχέσεών τους. Θα καταφέρει κάτι; Οψόμεθα…

Μία «πίτα» ύψους 400 εκατ.ευρώ ακούει στο όνομα: «σίτιση μεταναστών». Ο διαγωνισμός τρέχει ενώ σε τρία χρόνια θα δοθούν 400 εκατ.ευρώ, με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης. Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι, μέσω των όρων, που έχουν τεθεί για να υπάρξει συμμετοχή στον διαγωνισμό, να κοπούν διάφοροι που είδαν …φως και θέλουν να μπουν. Βέβαια, κυβερνητική εντολή είναι να υπάρξουν εξαιρετικά προσεκτικές κινήσεις, καθώς η αντιπολίτευση καραδοκεί προκειμένου να εκθέσει την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ευρύτερες διαβουλεύσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στελέχη της οποίας βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με Μαξίμου και το υπουργείο υποδομών του Κ.Καραμανλή. Στόχος είναι η τροποποίηση των κριτηρίων ανάθεσης έργων στους δημόσιους διαγωνισμούς κατασκευών. Όπως μαθαίνουμε, θα υπάρξουν ρήτρες και αυστηρές προϋποθέσεις για όσους κατεβαίνουν σε τέτοιους διαγωνισμούς.

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την πρωτοβουλία μιας δασάρχη από την Κρήτη να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις φερόμενων αυθαιρέτων στις παραλίες και τους αιγιαλούς της Κρήτης, επιλεγμένα από μια… λίστα της, σε μία περίοδο, που καταρχήν υποθηκοφυλακεία κι άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές και οι ιδιοκτήτες, κυρίως εστιάτορες και ξενοδόχοι, δεν μπορούν να υποστηρίξουν το δίκιο τους. Αλήθεια, πόσο εύστοχο είναι την ώρα, που η πανδημία κλείνει ένα χρόνο, να πηγαίνεις να γκρεμίζεις την περιουσία του άλλου, όταν συζητάμε για μονάδες και καταστήματα, που λειτουργούν εδώ και 50 και πλέον χρόνια; Ευτυχώς, έχουν γνώση οι φύλακες του Μαξίμου…

Εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες έχει δώσει την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό από τη θέση του κυβερνητικού Εκπροσώπου ο Χρήστος Ταραντίλης. Ο επίσημος λόγος της αποχώρησης, δηλαδή οι οικογενειακές υποχρεώσεις, είναι υπαρκτός, αλλά ο πραγματικός είναι η πίεση του ρυθμού δουλειάς την οποία δεν άντεξε ο κ. Ταραντίλης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ταραντίλης δεν βρήκε ποτέ ισορροπία με το αριστερογενές επικοινωνιακό δίδυμο του Μαξίμου το οποίο έχει μακρά εμπειρία στον χώρο της επικοινωνίας και οι ρυθμοί του είναι ταχείς και εξοντωτικοί. Αντίθετα ο κ. Ταραντίλης, απέρριπτε τους κανόνες της πολιτικής αρένας δίνοντας πιο αναλυτική χροιά στις ανακοινώσεις του σε βάρος της ταχύτητας που απαιτεί πλέον ο σύγχρονος πολιτικός ανταγωνισμός.

The post Η σίτιση των Μεταναστών, η επιτροπή Ανταγωνισμού και παρασκήνιο από Ν.Δ. και Κουμουνδουρου appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα