Φ.Γεννηματά: Το ΕΣΥ φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ – Αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι
«Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, παρά την εικόνα και τον εφησυχασμό που δημιουργεί η κυβέρνηση», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας, το μεσημέρι, σε ημερίδα για το ΕΣΥ που διοργάνωσε η ιστοσελίδα ygeiamou.gr της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Η κ. Γεννηματά άφησε αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και υποστήριξε ότι «η απόφαση να απελευθερώνονται δραστηριότητες σταδιακά, δεν στηρίχθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα, που δεν ήταν καλύτερα, αλλά επειδή η κυβέρνηση, με το μεγαλύτερο σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη, εξάντλησε την υπομονή της ελληνικής κοινωνίας και την αντοχή της ελληνικής οικονομίας.»
Επεσήμανε ότι για να φτάσει η χώρα «στην «ελευθερία, χρειάζεται προσοχή, συστηματική επιτήρηση-έλεγχοι παντού, με ευθύνη του κράτους για την εφαρμογή των μέτρων. Βάρος στον εμβολιασμό του πληθυσμού, στους ηλικιωμένους, στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς».
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπερασπίστηκε το ΕΣΥ του οποίου, όπως τόνισε, «μέσα στην πανδημία αναδείχθηκε ιδιαίτερα η αξία. Αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι. To ΕΣΥ φέρει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ» είπε, ενώ κατηγόρησε τόσο τις κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, πως με παραλείψεις τους το ΕΣΥ απαξιώθηκε. «Ιδιαίτερα η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-09, εγκατέλειψε ουσιαστικά το σύστημα, άφησε χρέη 6,9 δισ. ευρώ, ενώ η σπατάλη δισ. ευρώ στα φάρμακα και στο υγειονομικό υλικό έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη, γεγονός που συνέβαλε στον εκτροχιασμό της οικονομίας.
Την κατάσταση αυτή επιχειρήσαμε να αντιμετωπίσουμε την περίοδο 2009-2012 με σημαντικές παρεμβάσεις. Μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έγιναν τότε», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά, ενώ έστρεψε τα βέλη της στις κυβερνήσεις Τσίπρα, λέγοντας πώς άφησαν το ΕΣΥ αβοήθητο με υποχρηματοδότηση και διαρκείς διακηρύξεις για προσλήψεις που ποτέ δεν έγιναν.
Η κ. Γεννηματά επέκρινε έντονα τα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στην ίδια εκδήλωση, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει καμία πρόθεση, δεν δεσμεύτηκε, δεν παρουσίασε ένα συνολικό σχέδιο, αλλά κάποια αποσπασματικά κομμάτια του ΕΣΥ, που τους ενδιαφέρουν για να τα αξιοποιήσουν, να το τεμαχίσουν και να τα δώσουν σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετανόητη σε ιδεοληπτικές, συντηρητικές πολιτικές», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Επανέλαβε τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ για:
– Σύγχρονες, αναβαθμισμένες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας σε κάθε περιφέρεια
-Ενιαίο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπό δημόσια εποπτεία και έλεγχο
– Σύγχρονα λειτουργικά δημόσια νοσοκομεία με ολοήμερη λειτουργία, ιδίως στους επεμβατικούς τομείς και με επαρκή αριθμό ΜΕΘ.
– Ο ασθενής θα έχει τον ψηφιακό του φάκελο.
-Δημιουργία Κέντρων Χρόνιων παθήσεων του ΕΣΥ.
-Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ.
– Νέα φαρμακευτική πολιτική. Ο πολίτης θα γνωρίζει ότι θα έχει δωρεάν εμβόλια για την αντιμετώπιση κάθε νέας απειλής.
Κλείνοντας την παρέμβαση της, η κ. Γεννηματά απάντησε σε ερώτηση για το τι σημαίνει σήμερα Πρωτοβάθμια Υγεία για τον δημόσιο τομέα.
«Μιλάμε για δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας, για ενιαίο δίκτυο υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, υπάρχουν όλα αυτά τα ιδιωτικά κέντρα και δεν μπορείς να τα αφήσεις έξω από τον σχεδιασμό σου και έξω από το δίκτυο. Αλλά το δίκτυο πρέπει να αντιμετωπίσει ενιαία όλες τις δομές που υπάρχουν. Η κατάσταση δεν είναι το ίδιο παντού. Στην περιφέρεια υπάρχουν τα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν και πολλά δημοτικά κέντρα. Είναι πάρα πολλοί δήμοι που έχουν πρωτοπορήσει σε αυτό το κομμάτι. Στην Αττική υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του παλαιού ΙΚΑ. Με πάρα πολλές ελλείψεις τα τελευταία χρόνια. ‘Αρα λοιπόν, αν ένα σύστημα κεντρικά μπορεί να τα ενοποιήσει και να γνωρίζει, ποιες υπηρεσίες προσφέρονται και που και τότε ο ΕΟΠΥ θα φροντίζει να έχει τις καλύτερες τιμές», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
The post Φ.Γεννηματά: Το ΕΣΥ φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ – Αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι appeared first on The President.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κρούσματα σήμερα 1/6: Οι πέντε περιοχές που σπάνε τα κοντέρ στον εμβολιασμό
- Τουρισμός για Όλους: Επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100% – Οι δικαιούχοι
- Κοινωνικός Τουρισμός 2021 - Αυτοί είναι οι δικαιούχοι
- Σε δίκη δέκα διεφθαρμένοι της ΕΛ.ΑΣ. και δικηγόροι – Ολοι τους από τη δικογραφία της ΕΥΠ
- Ένας μικρός ήρωας: 7χρονος κολύμπησε για μια ώρα σώζοντας τον μπαμπά και την αδελφή του από πνιγμό
- Κρήτη: Είπαν το τελευταίο «αντίο» στην 44χρονη που «έφυγε» μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca
- MasterChef 5: Ποιος κερδίζει σήμερα - Σκληρή μάχη στη κουζίνα
- Η επανασύνδεση που δεν περιμέναμε - Αυτό το ζευγάρι είναι και πάλι μαζί (pics)
- MasterChef Τελικός: Πότε είναι, πώς θα αναδειχθεί ο νικητής - Όσα πρέπει να ξέρετε
- Σταματούν τη δωρεάν διάθεση self test τα φαρμακεία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις The President
- Α.Τσίπρας: Κορυφαία πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας το ΕΣΥ
- Xρ.Σταϊκούρας για επιδότηση πάγιων δαπανών: Θα ενταχθούν έως 50.000 επιχειρήσεις
- Σημαντικά βελτιωμένο θα τρέξει φέτος το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»
- Προφυλακιστέος ο 48χρονος που προσπάθησε να απαγάγει 13χρονη στην Ραφήνα
- Κ.Βελόπουλος: Να διαγραφούν τα δημοτικά τέλη
- Φ.Γεννηματά: Το ΕΣΥ φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ – Αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι
- Tagesspiegel: Η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα από τη Γερμανία στο πιστοποιητικό εμβολιασμού
- Λευκορωσία: Ακτιβιστής της αντιπολίτευσης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο δικαστήριο
- Τηλεδιάσκεψη ΕΕΑ: Υπάρχει συζήτηση στην Ευρώπη για διαγραφή χρεών
- Πρόσκληση κατάταξης 155 δοκίμων λιμενοφυλάκων, επιτυχόντων 2019
- Τελευταία Νέα The President
- Φ.Γεννηματά: Το ΕΣΥ φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ – Αισθανόμαστε υπερήφανοι και δικαιωμένοι
- Σημαντικά βελτιωμένο θα τρέξει φέτος το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»
- Προφυλακιστέος ο 48χρονος που προσπάθησε να απαγάγει 13χρονη στην Ραφήνα
- Xρ.Σταϊκούρας για επιδότηση πάγιων δαπανών: Θα ενταχθούν έως 50.000 επιχειρήσεις
- Κ.Βελόπουλος: Να διαγραφούν τα δημοτικά τέλη
- Τηλεδιάσκεψη ΕΕΑ: Υπάρχει συζήτηση στην Ευρώπη για διαγραφή χρεών
- Μ.Συρεγγέλα: Στηρίζουμε τις δομές για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών
- Α.Τσίπρας: Κορυφαία πολιτική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας το ΕΣΥ
- Tagesspiegel: Η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα από τη Γερμανία στο πιστοποιητικό εμβολιασμού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μητσοτάκης: Πακέτο στήριξης-μαμούθ 420 εκατ. ευρώ για τον τουρισμό – Έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ
- Εργατικό Κέντρο Πάτρας: "3 Ιούνη διαδηλώνουμε και 10 Ιούνη απεργούμε"
- Ελίζαμπεθ Λι: Η Θεσσαλονίκη ηγέτιδα στην πορεία της Ελλάδας να καταστεί ψηφιακός κόμβος της ΝΑ Ευρώπης
- Street art καλλιτέχνις μήνυσε το Βατικανό για αναπαραγωγή του έργου της σε γραμματόσημο
- Κίνα: Το μεγάλο στοίχημα του Σι Τζινπίνγκ για το δημογραφικό – Επιτρέπεται και τρίτο παιδί πλέον
- Κρήτη: Εξιτήριο για τη 47χρονη με μερική παράλυση και εγκεφαλικό μετά το AstraZeneca
- ΙΟΒΕ: Σε υψηλό 14 μηνών ο δείκτης οικονομικού κλίματος
- Η θερμή σχέση Δένδια-Χατζηβασιλείου - «Η συζήτηση με τον υπουργό είναι πάντα ενδιαφέρουσα»