O Γ.Γ. του ΝΑΤΟ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού Γενς Στόλτενμπεργκ συνομίλησε τηλεφωνικά χθες Δευτέρα με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, για πρώτη φορά μετά τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Στόλτενμπεργκ «συνεχάρη» τον Μπάιντεν για την εκλογική του νίκη και τον ευχαρίστησε διότι «είναι επί μακρόν υποστηρικτής του NATO και

της διατλαντικής συνεργασίας», σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του Νορβηγού που δημοσιοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Ο επικεφαλής του NATO είπε στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «ανυπομονεί να έχει πολύ στενή συνεργασία μαζί του για την περαιτέρω ενίσχυση του δεσμού της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης και για την προετοιμασία της συνόδου των ηγετών του NATO την επόμενη χρονιά».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η σχέση των ΗΠΑ με το NATO γνώρισε πολλές εντάσεις.

Παρά τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η δημόσια διατύπωση τέτοιων θέσεων, ο Τραμπ είχε αμφισβητήσει το κατά πόσον η Ουάσινγκτον ήταν υποχρεωμένη να προσφέρει βοήθεια σε συμμάχους των ΗΠΑ στο NATO σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη, ανήγγειλε την μονομερή απόφασή του να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Γερμανία, μεταξύ άλλων.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει ακόμη και να αποσύρει τη χώρα του από το Σύμφωνο, προκαλώντας φρίκη σε συμμάχους της χώρας του.

The post O Γ.Γ. του ΝΑΤΟ συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα