Γερμανία: Η αντιπολίτευση επικρίνει την παράταση του μερικού lockdown

Επιικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) για την παράταση του μερικού lockdown και την αυστηροποίηση ορισμένων κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ επέκρινε την κυβέρνηση ότι «η αναγγελθείσα συνολική στρατηγική δεν υπάρχει ακόμα και μετά τις χτεσινές διαβουλεύσεις των πρωθυπουργών των κρατιδίων και της καγκελαρίου. Από τον κυματοθραύστη του Νοεμβρίου φτάσαμε στην ακινησία του Δεκεμβρίου, ενώ το κόστος της καταπολέμησης

της πανδημίας εκτινάχτηκε».

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), Αλίτσε Βάιντελ, είπε μεταξύ άλλων πως «τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι αντιφατικά και κηδεμονευτικά. Επίσης, δεν αφορά το κράτος ποιος συναντά ποιόν σε ιδιωτικούς χώρους. Επιπλέον, η “παράπλευρη ζημιά” που προκαλείται από το μερικό lockdown είναι ήδη μεγαλύτερη από τη ζημιά που προκαλείται από τον ίδιο τον ιό».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Nτίτμαρ Μπαρτς τόνισε ότι «στον γύρο των συζητήσεων της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των κρατιδίων γίνεται επίσης λόγος για περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά το σώμα αυτό δεν έχει τέτοια νομιμοποίηση».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων (Die Gruenen) Άντον Χόφράιτερ χαρακτήρισε μεν τις «αποφάσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού σωστές, αλλά επέκρινε το γεγονός ότι «για παράδειγμα, τα σχολεία έχουν πολύ μικρή υποστήριξη». .

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του -συγκευβερνώντος- Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ρολφ Μίτσενιχ, από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισε τους κανόνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού «υπεύθυνους και ρεαλιστικούς. Εκείνοι που θίγονται από το lockdown θα μπορέσουν να συνεχίσουν να βασίζονται σε γενναιόδωρη βοήθεια», τόνισε.

Η καγκελάριος Μέρκελ είχε προηγουμένως αιτιολογήσει τις αποφάσεις, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ακόμη ανάκαμψη στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι τρέχοντες περιορισμοί είναι αναπόφευκτοι και η χαλάρωση είναι επί του παρόντος αδιανόητη».

The post Γερμανία: Η αντιπολίτευση επικρίνει την παράταση του μερικού lockdown appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα