Ε.Βόζεμπεργκ: Κερδίζει έδαφος η θέση του πρωθυπουργού για ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Να ενταχθεί στο τελικό κείμενο της έκθεσης για τον βιώσιμο τουρισμό η πρόταση του πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενός κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού, εισηγήθηκε και πέτυχε στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Οι τροπολογίες που κατέθεσε η κ. Βόζεμπεργκ «υιοθετήθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία» από την εν λόγω

Επιτροπή, όπως αναφέρεται, ενώ όσον αφορά το κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού, υπογραμμίζεται ότι «θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία και θα οδηγήσει στην επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας και της κανονικότητας στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κ. Βόζεμπεργκ κάλεσε την Κομισιόν «να στηρίξει ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την περίοδο 2020-2024, που να απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να συνδράμει στις προσπάθειες των κρατών μελών για οικονομική τόνωση του τουρισμού και των μεταφορών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των πτωχεύσεων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «την περαιτέρω ενίσχυση και παράταση του προγράμματος SURE έως το τέλος του 2022, υπό το πρίσμα των κοινωνικοοικονομικών δυσκολιών των κρατών μελών».

Παράλληλα, η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε ότι «θα έπρεπε να προβλέπεται ξεχωριστή χρηματοδότηση για τον τουρισμό από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027» και επισήμανε ότι «θα πρέπει να ενταχθεί ο τομέας αυτός ως αυτοτελής στόχος στους Κανονισμούς των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για μια αποτελεσματική μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για τον τουρισμό».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, είναι μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, καθώς και της Ειδικής Ομάδας Δράσης του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα Τουρισμού. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 187 μέλη από όλες τις χώρες-μέλη.

The post Ε.Βόζεμπεργκ: Κερδίζει έδαφος η θέση του πρωθυπουργού για ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα