Χωρίς κοινό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκκινούν με μείον 690 εκατομμύρια ευρώ

Με την ανακοίνωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολλές ελπίδες γύρω από το Τόκιο 2020 έχουν καταρρεύσει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν ήδη αναβληθεί για ένα χρόνο και η ξαφνική απόφαση να διεξαχθούν πίσω από κλειστές πόρτες, αναφέρει το Forbes, θα έχει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για ολόκληρο το σύστημα της χώρας, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους χορηγούς, που ήδη έχουν εκταμιεύσει δισεκατομμύρια για τη διοργάνωση.

Τα κύρια θύματα των κλειστών θυρών θα είναι το Τόκιο και

οι γειτονικές περιφέρειες Τσίμπα, Καναγκάουα και Σαϊτάμα, που θα χάσουν περίπου 90 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 690 εκατομμύρια ευρώ) λόγω των χαμένων εσόδων του box office.

Ήδη από τον Μάρτιο, η Ιαπωνία είχε κλείσει τα σύνορα για τους ξένους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των αθλητών. Τώρα, ακόμη και οι Ιάπωνες φίλαθλοι δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις εσωτερικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με αυτό που είχε ανακοινωθεί και ταυτόχρονα δεν συνιστάται να βγουν ούτε στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο ή τους αγώνες ποδηλασίας.

Οι ανησυχίες σχετικά με τη σκοπιμότητα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021 άρχισαν να κυκλοφορούν για αρκετούς μήνες, υπό το φως της βραδύτητας της εκστρατείας εμβολιασμού της χώρας σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους γείτονές της στην Ασία.

Παρόλο που ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ιαπωνία κυμαίνεται τώρα περίπου στο ένα εκατομμύριο άτομα την ημέρα, δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα».

Το Τόκιο μπήκε πρόσφατα στο τέταρτο lockdown, όταν οι περιπτώσεις θετικότητας στην Covid-19 αυξήθηκαν σε 1.000 την ημέρα. Τον Μάιο, ένα αίτημα για ακύρωση των Αγώνων προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω η εξάπλωση της νόσου, συγκέντρωσε περισσότερες από 350.000 υπογραφές.

Η διακήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ήταν σίγουρα ένα πλήγμα για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είχαν στοιχηματίσει πολλά στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ως παγκόσμια γιορτή ενόψει της αντιξοότητας.

Πέρυσι οι τελικοί του NBA και του NHL παίχτηκαν σε άδεια γήπεδα, καταγράφοντας τα χαμηλότερα τηλεοπτικά νούμερα εδώ και δεκαετίες, παρότι οι άνθρωποι ήταν «απελπισμένοι» για ψυχαγωγία.

Με αρκετές χώρες όπου η εκστρατεία εμβολιασμού βρίσκεται σε εξέλιξη κι άλλες σε όλο τον κόσμο όπου ο πληθυσμός θέλει να γιορτάσει το «ζεστό καλοκαίρι COVID», άραγε πόσοι θα συντονιστούν για να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

The post Χωρίς κοινό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες εκκινούν με μείον 690 εκατομμύρια ευρώ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα