Βασιλακόπουλος: Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησαν με μεγάλες… φούσκες

«Πρέπει να θεραπεύσουμε τις αιτίες που μας έφεραν εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Όπως εξήγησε «οι μεταδόσεις γίνονται μέσα στα σπίτια (πάω σε σπίτια συγγενών ή φίλων, βγάζω την μάσκα πιο εύκολα) ενώ επεσήμανε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησαν με μεγάλες.. φούσκες.

Ο ίδιος προτείνει να ξεκινήσει αρχικά το μικρό λιανεμπόριο με άνοιγμα για μια εβδομάδα των μικρών επιχειρήσεων και μετά να ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα με μεγάλη προσοχή έτσι

ώστε να μειωθεί η μετάδοση στα σπίτια. Εκτιμά ότι η εστίαση πρέπει να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους και ότι τα σχολεία δεν γίνεται να τα ανοίξουν όλα μαζί. «Πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα λύκεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως ο κόσμος δεν συμμετέχει στην εφαρμογή του lockdown γιατί δεν αντέχει άλλο και ότι το εμβόλιο αποτελεί την λύση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως έχουν υιοθετήσει και τις προτάσεις του κ. Βασιλακόπουλου και αναμένουν τις προτάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αγωνία.

Το άρθρο Βασιλακόπουλος: Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με κόσμο που κόλλησαν με μεγάλες… φούσκες εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα