Στη Λιβύη την Τρίτη ο Πρωθυπουργός-Επικοινωνία με Σαρλ Μισέλ

Στην ενημέρωση των εταίρων μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, καθώς και της Κομισιόν, προβαίνει η Αθήνα για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για πολλαπλές απόπειρες παραβίασης των θαλάσσιων συνόρων μας από διακινητές μεταναστών με την κάλυψη τουρκικών ακταιωρών, αλλά και για ακόμη μία προσπάθεια της Άγκυρας να προκαλέσει επεισόδιο

στο Αιγαίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Στην ατζέντα, οι επικείμενες επισκέψεις του Ευρωπαίου Αξιωματούχου την ερχόμενη εβδομάδα σε Λιβύη και Τουρκία, αλλά και το ταξίδι του πρωθυπουργού την Τρίτη στη χώρα, της Βορείου Αφρικής. Το αμερικανικό πεντάγωνο χαρακτηρίζει θετικές τις διπλωματικές εξελίξεις, και τις προσπάθειες για τη μείωση όλων των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία παραβιάζει σαφώς την Κοινή Δήλωση με την ΕΕ για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στoν Alpha, υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε, ότι η Τουρκία έχει τις στοχεύσεις της, αλλά η Ελλάδα με εντατική διπλωματική δραστηριότητα προς πάσα κατεύθυνση, βρίσκει ευήκοα ώτα, που δέχονται τα επιχειρήματά μας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης: “Ο σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αποφασιστικότητα των στελεχών του λιμενικού εμπόδισε τα σχέδια των διακινητών και ακύρωσε μια ακόμα προσπάθεια της Τουρκίας να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο”.

Στην επιστολή, που θα σταλεί τη Δευτέρα, θα συμπεριληφθούν τυχόν νέες προκλήσεις, ενώ στελέχη της Κομισιόν ήδη έχουν ενημερωθεί σχετικά για τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης, τόνισε: “Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει αυτήν την αδικαιολόγητη πρόκληση, να επιστρέψει αυτούς τους μετανάστες με ασφάλεια στην Τουρκία”.

Το άρθρο Στη Λιβύη την Τρίτη ο Πρωθυπουργός-Επικοινωνία με Σαρλ Μισέλ εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιβύη, Τρίτη, Πρωθυπουργός-Επικοινωνία, Σαρλ Μισέλ,livyi, triti, prothypourgos-epikoinonia, sarl misel