Ο «μυστικός» διάλογος Μητσοτάκη-Στουρνάρα

«Tώρα είναι η ώρα να τα κάνουμε όλα». Σε αυτή τη φράση – καταστάλαγμα της πρόσφατης, τη Μεγάλη Δευτέρα, συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρα – συμπυκνώνεται η πολιτική της κυβέρνησης των επόμενων μηνών.

Το έναυσμα για μια δυναμική στροφή στην Οικονομία προσέφεραν τόσο η επιτυχημένη, σε καιρούς ιδιαίτερα αβέβαιους, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πολύπαθης Τράπεζας

Πειραιώς κατά περίπου 1,4 δισ. ευρώ και η βεβαιότητα πια ότι το Ταμείο Ανάκαμψης λειτουργεί ως ισχυρή και διεθνώς αποδεκτή εγγύηση για την επερχόμενη αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, μετά και την ανασκόπηση και αξιολόγηση των εγχώριων και διεθνών οικονομικών συνθηκών που είχε με τον κ. Στουρνάρα, δηλώνει βέβαιος, όπως αναφέρει το “Βήμα”, πια ότι μετά την πανδημία «μπορούμε να επιτύχουμε ρωμαλέα ανάκαμψη», «ικανή να αλλάξει όλη τη δομή της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ισχυρό δεκαετές αναπτυξιακό άλμα».

Ο Πρωθυπουργός, παρότι δεν κρύβει το βάρος της τρεχούσης πανδημικής περιόδου αναγνωρίζοντας ότι και ο Μάιος θα είναι δύσκολος μήνας, πιστεύει ακράδαντα ότι «η υγειονομική περιπέτεια, κυρίως μέσω των μαζικών εμβολιασμών, οδεύει προς το τέλος της» και επιπλέον εκτιμά ότι «τόσο η κοινωνία όσο και η οικονομία κινούνται πια εκτός COVID-19», δείχνουν ή καλύτερα συμπεριφέρονται σαν να έχουν προσπεράσει την όποια αρνητική επίδραση του πανδημικού φαινομένου και τους κινδύνους που αυτό μεταφέρει.

Το άρθρο Ο «μυστικός» διάλογος Μητσοτάκη-Στουρνάρα εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα