Η Ευρώπη στρέφεται στον Πούτιν- Η Μέρκελ και το Sputnik V

Ανοιχτή εμφανίστηκε επί της αρχής η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην προμήθεια και χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Κάθε εμβόλιο είναι ευπρόσδεκτο στην ΕΕ, εφόσον εγκρίνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD. Πρόσθεσε μάλιστα ότι μίλησε επ΄αυτού με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν και πως υπάρχουν καλά νέα για την

αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου.

«Σήμερα ενημερωθήκαμε για τα καλά δεδομένα και του ρωσικού εμβολίου», ανέφερε η καγκελάριος. Βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet, το ρωσικό σκεύασμα εμφανίζει αποτελεσματικότητα 91,6%.

Και η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι “ανοικτή” και “ενθουσιασμένη” στην ιδέα να χρησιμοποιήσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της covid-19, εφόσον αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Καρολίνα Ντάριας.

“Η κυβέρνηση αυτή θα λάβει με ανοικτό και ενθουσιώδη τρόπο οποιοδήποτε εμβόλιο έχει την έγκριση του ΕΜΑ”, εξήγησε απαντώντας σε ερώτηση Ισπανού βουλευτή που τη ρώτησε αν η Μαδρίτη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Sputnik V.

“Αυτός είναι ο μόνος όρος”, πρόσθεσε η Ντάριας προτού επαναλάβει τον στόχο της ισπανικής κυβέρνησης να έχει εμβολιάσει το 70% των 47 εκατομμυρίων Ισπανών ως το τέλος του καλοκαιριού, παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.

Εξάλλου και το Παρίσι δήλωσε σήμερα διατεθειμένο να χορηγηθεί στους Γάλλους το εμβόλιο αυτό “εφόσον ανταποκρίνεται στις επιστημονικές προδιαγραφές”, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Στην ΕΕ μόνο η Ουγγαρία έχει αρχίσει να χορηγεί το Sputnik V χωρίς να περιμένει την έγκριση του ΕΜΑ. Η χώρα έλαβε χθες Τρίτη 40.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου.

Το άρθρο Η Ευρώπη στρέφεται στον Πούτιν- Η Μέρκελ και το Sputnik V εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα