Εξώδικο Βαξεβάνη στα «Παραπολιτικά» για τον Καλογρίτσα – Η απάντηση Κουρτάκη

Εξώδικη δήλωση απέστειλε στα «Παραπολιτικά» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι σε δημοσίευμα της εφημερίδας στις 6 Φεβρουαρίου του 2021, με τίτλο «Τα στοιχεία δείχνουν Προανακριτική για Παππά», και υπότιτλο «Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας», το οποίο υπογράφεται από τον Ιωάννη Κουρτάκη, στην στήλη του «πολιτικός καφέ με τον Γιάννη Κουρτάκη», το οποίο (δημοσίευμα) αναρτήθηκε, στις 08-02-2021, στην ιστοσελίδα www.parapolitika.gr,

όπου έκτοτε παραμένει αναρτημένο μέχρι και σήμερα, αναφέρεστε στο πρόσωπό μου, και μου προσάπτετε ανυπόστατες, έωλες και πολύ βαριές κατηγορίες, οι οποίες ενέχουν τεράστια ηθική και ποινική απαξία για το πρόσωπό μου».

«Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας, όπως έχει διαβιβαστεί στην Βουλή», είναι η απάντηση του Γιάννη Κουρτάκη, επισημαίνοντας ότι «ως δημοσιογράφοι ενημερώνουμε το κοινό για τα ακριβή στοιχεία της κατάθεσης που είναι τμήμα της δικογραφίας και για άλλα κρίσιμα στοιχεία αυτής, παρά πολύ προσεκτικά και χωρίς χαρακτηρισμούς».

Η απάντηση του Γιάννη Κουρτάκη

«Με έκπληξη έλαβα εξώδικη δήλωση από τον κ. Βαξεβάνη ζητώντας μου ουσιαστικά να σταματήσω την όποια δημοσιογραφική έρευνα για δικογραφία που ήλθε στην Βουλή. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας, όπως έχει διαβιβαστεί στην Βουλή. Συγκεκριμένα σε όλα τα σημεία της δημοσιογραφικής έρευνας και του άρθρου αναφέρομαι στο τι υποστηρίζει ο κ. Καλογρίτσας και στο τι προκύπτει από email που προσκομίζονται και άλλο αποδεικτικό υλικό. Από την ανταλλαγή email μεταξύ κ. Καλογρίτσα και της CCC παρατηρείται η μεταφορά 3 εκ. ευρώ για αγορά άδειας καναλιού, που μετά από την ακύρωση του διαγωνισμού επεστράφησαν στον κ. Καλογρίτσα. Ο κ. Καλογρίτσας σε σειρά υπομνημάτων ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για την δημιουργία καναλιού του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ακύρωση του διαγωνισμού στην εφημερίδα που εξέδιδε η οικογένεια του, το Documento. Ο κ. Καλογρίτσας καταθέτει και αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας, που ως δημοσιογράφος έχω δικαιολογημένο ενδιαφέρον και υποχρέωση να δημοσιεύσω για την ενημέρωση του κοινού, ότι όλες οι ενέργειες έγιναν με εντολή του κ. Παππά. Ειδικά για το Documento αναφέρει ότι με εντολή του κ. Παππά στήθηκε με τα 3 εκ. η εφημερίδα Documento στην έκδοση της οποίας οποία ως διευθυντής συμμετείχε ο κ. Βαξεβάνης και εν συνεχεία ζητήθηκε στον κ. Καλογρίτσα από τον κ. Παππά να μεταφερθούν οι μετοχές του Documento στον δημοσιογράφο Βαξεβάνη. Μάλιστα προσδιορίζει ότι όταν λέει μεταβίβαση μετοχών αναφέρεται στο ενεργητικό της εταιρίας, τον εξοπλισμό και το πελατολόγιο, που δόθηκε στη νέα εταιρία. Για τη διευκόλυνση της δικής σας δημοσιογραφικής έρευνας, εάν θέλετε να ασχοληθείτε, αυτό το αναφέρει ο κ. Καλογρίτσας, όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική μας έρευνας, στην από 05.11.20 και 18.11.20 ένορκη κατάθεση του ενώπιον της πταισματοδίκη. Το γεγονός ότι τελικά την εφημερίδα με τίτλο Documento που εξέδιδε η οικογένεια Καλογρίτσα εκδίδεται με τον ίδιο τίτλο από Εσάς ούτε εσείς αρνείστε, απλά δεν αποδέχεστε καμία οικονομική συνδιαλλαγή και μεταβίβαση μετοχών, αλλά δημιουργία νέας εταιρίας. Επομένως δεν καταλαβαίνω τι μας ζητάτε; Να αποκρύψουμε τις καταθέσεις του κ. Καλογρίτσα ή να πάρουμε θέση για αυτές τις οποίες αξιολογεί η δικαιοσύνη; Να υποκαταστήσουμε την προανακριτική έρευνα λαμβάνοντας θέση εάν οι καταθέσεις είναι αληθείς ή ψευδείς; Εμείς λέμε ότι υπάρχει έρεισμα να ερευνηθεί η υπόθεση, διότι τα στοιχεία τα αξιολογούμε ως εξαιρετικά σημαντικά. Εάν λέτε αλήθεια εσείς ή ο κ. Καλογρίτσας θα κριθεί, αλλά δεν μπορείτε να ζητάτε να μην αναφέρουμε καταθέσεις που σας ενοχλούν ζητώντας μας λογοκρισία. Ως δημοσιογράφοι ενημερώνουμε το κοινό για τα ακριβή στοιχεία της κατάθεσης που είναι τμήμα της δικογραφίας και για άλλα κρίσιμα στοιχεία αυτής, παρά πολύ προσεκτικά και χωρίς χαρακτηρισμούς σε βάρος σας. Εάν θίγεστε μπορείτε να στραφείτε κατά του κ. Καλογρίτσα, εάν λέει ψέματα ή του κ. Παππά, εάν έχει χρησιμοποιήσει το όνομα σας και όχι εναντίον των δημοσιογράφων που απλά παραθέτουν τη δικαστική έρευνα».

Δείτε την εξώδικη δήλωση του κ. Βαξεβάνη


πηγή: media.gr

Το άρθρο Εξώδικο Βαξεβάνη στα «Παραπολιτικά» για τον Καλογρίτσα – Η απάντηση Κουρτάκη εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα