Ε, όχι ίσα κι όμοια Κολοκοτρώνης και Βελουχιώτης, βρε σύντροφοι

Όποιος είδε το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «ημιεπίσημης» απογευματινής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ κι εν γένει της Αριστεράς, με τον Βελουχιώτη στο πλευρό του Κολοκοτρώνη και του Βενιζέλου, μάλλον θα ένιωσε οργή ή τουλάχιστον θυμό.

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Έβαλαν τον αρχιδολοφόνο του εμφυλίου δίπλα στις κορυφαίες φυσιογνωμίες (μαζί με τους Καποδίστρια, Τρικούπη και Καραμανλή που αγνόησαν επιδεικτικά) των 200 χρόνων από την επανάσταση

του ’21!
Τι στα κομμάτια μπορεί να συνδέει τον προπομπό του Κουφοντίνα με τις κορυφαίες ιστορικές προσωπικότητες του τόπου, μόνο οι Αριστεροί μπορούν να μας πουν.
Ε, όχι ρε σύντροφοι! Δεν πάει άλλο με τη διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Δεν πάει άλλο με την συνειδητή στρέβλωση της ιστορίας. Δεν πάει άλλο με το άσπρο –μαύρο. Ούτε μπορεί να συνδέσετε αυθαίρετα –όπως πάντα άλλωστε- το 1821 με το 1944!
Ακούστε: Το ΚΚΕ, ο ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ (στη βαθιά κι όχι στην αρχική του «αθώα» μορφή) είχαν προσπαθήσει να ταυτίσουν την επανάστασή τους εναντίον της χώρας, με το 1821. Μάλιστα, στις Κορυσχάδες και στη μεγάλη κομμουνιστική συγκέντρωση, την Άνοιξη του 1944, μιλούσαν σε μια αίθουσα που είχε τα πορτρέτα των ηρώων του 1821 και το σύνθημα «λαοκρατία»! Υπονοούσαν ή έστω πίστευαν ότι η επανάστασή τους είχε τα εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά του ’21! Χώρια που σε όλα, ακόμη και στο ’21 πίστευαν ότι ήταν αγώνας με κοινωνική διάσταση κι όχι εθνική! Το έγραψε κι ο ιστορικός της Αριστεράς, ο Κορδάτος. Ότι το 1944 το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πολεμούσαν τους κατακτητές και τους… ντόπιους συνοδοιπόρους τους, όπως ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης τους Τούρκους!
Προσέξτε: Αυτή την ανεύθυνη κι εν πολλοίς διαστρεβλωμένη άποψη, η Αριστερά την είχε σημαία για δεκαετίες. Τη βόλευε! Εξυπηρετούσε την προπαγάνδα της που έμενε αναπάντητη από τον αστικό –φιλελεύθερο –δημοκρατικό χώρο. Σ’ αυτή την προπαγάνδα δεν υπήρχε Βελουχιώτης, διαγραμμένος από το ΚΚΕ και εξοβελισμένος, μέχρι το 2018 που τον αποκατέστησαν!
Κι αφού τον αποκατέστησαν επιχειρούν να τον «χωρέσουν» στην ιστορία! Επιχειρούν να καλύψουν το κενό από τον εξοβελισμό του μέχρι σήμερα. Να δημιουργήσουν γέφυρα του 1821 με το 1944 και τελικά με το 2021. Να μάθουν στις νέες γενιές Αριστερών τι είναι … Βελουχιώτης! Να τον «ξεπλύνουν» και να τον παραδώσουν στην ιστορία δίπλα στον γέρο του Μοριά!
Είναι απίστευτη η πρόσκληση της Αριστεράς.
Είναι δυνατόν ένας φονιάς που βαρύνεται με εκατοντάδες δολοφονίες και τα στραμμένα όπλα του εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, να ταυτίζεται με τον Κολοκοτρώνη και τους ήρωες του 21;


Διαβάστε έναν δεκάλογο εγκλημάτων:
1. Η δολοφονία του 13χρονου αγοριού Γιώργου Μαραθέα. Αφού σκότωσε τον κατά τη γνώμη του δηλωσία πατέρα του, πήρε αιχμάλωτο το παιδί για δύο μήνες και παρότι έλαβε λύτρα για την απελευθέρωσή του, σκότωσε τελικά το παιδί με έναν τρομερά απάνθρωπο, εγκληματικό και σαδιστικό τρόπο που δεν το χωράει ανθρώπου ο νους, αποδεικνύοντας ακόμα και από αυτό και μόνο το βάναυσο και ανήθικο έγκλημά του τη νοσηρή σαδιστική ψυχοπαθολογία του.
2. Ο αντισυνταγματάρχης Νικόλας Χ. Μουτούσης γράφει στο βιβλίο του «Και διηγώντας τα να κλαις» (1959) για τους έξι μήνες που έμεινε αιχμάλωτος στα χέρια του Βελουχιώτη και τις «θηριωδίες των σύγχρονων ιεροεξεταστών». Αναφέρει επίσης τα λόγια του Άρη στη διάρκεια των βασανιστηρίων που υπέστη στα χέρια του: «Ζω για τη δικτατορία του προλεταριάτου και θα την επιβάλω. Δεν κάνω απελευθερωτικό αγώνα, χωνέψτε το. Ή θα μου παραδώσετε την Ελλάδα, ή θα τη σπείρω αλάτι και θα την αφανίσω». Στο ίδιο βιβλίο περιγράφεται πως ο Βελουχιώτης έσκισε με μαχαίρι το μηρό της κρατούμενής του Ζωής Κουμανιώτου, για να την αναγκάσει να μιλήσει, ενώ της έλεγε: «Μου αρέσει η φωνή σου σοπράνα, γι’ αυτό θα σε κεντάω κάθε μέρα για να σ’ ακούω» …
3. Ο αντάρτης του ΕΔΕΣ Γιάννης Άγουρίδης, έλαβε εθελοντικα μέρος στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Ο Άρης συνέλαβε με δόλο 14 αντάρτες της ομάδας Τζιβάρα – Αγουρίδη, τους βασάνισε και τους εκτέλεσε στο χωριό Μαύρο Λιθάρι. Ο λόγος ήταν ότι δε θέλησαν να υπαχθούν υπό της διαταγές του. Τους κάλεσε παραπλανητικά στο Μαύρο Λιθάρι για δήθεν συνεργασία και συνεννόηση και μόλις έφτασαν τους συνέλαβε. Το επόμενο πρωί τους υποχρέωσε, παρουσία των κατοίκων του χωριού, να σκάψουν πρώτα τους τάφους τους στο νεκροταφείο του χωριού και στη συνέχεια οι αντάρτες του τους έδειραν μέχρι αίματος με συρμάτινα μαστίγια και τους διαπόμπευσαν στα μάτια των κατοίκων, κατηγορώντας τους σαν προδότες και όργανα των Ιταλών. Τέλος έσπασαν με μαχαίρια τα οστά των βραχιόνων τους και έκοψαν με θηριώδη τρόπο τα άκρα των περισσοτέρων, μέχρις ότου τα θύματα υποκύψουν στα φρικτά αυτά βασανιστήρια. Παρά τις γοερές κραυγές αυτών των ανδρών, κανένας από τους υποχρεωτικά παριστάμενους χωρικούς δεν τόλμησε να επέμβει ή να διαμαρτυρηθεί. Τη σύζυγο του Τζιβάρα τη βασάνισε κι εκτέλεσε με μαχαίρι ο ίδιος ο Βελουχιώτης αφού πρώτα τη βίασε!
4. Στις 9 Αυγούστου 1942 ο Βελουχιώτης συνέλαβε και εκτέλεσε στο Δερελή της Φθιώτιδας ένα πλανόδιο μουσικό με το όνομα Θωμά επειδή του φάνηκε … ύποπτος πληροφοριοδότης των Ιταλών.
5. Στις 14 Αυγούστου 1942 συνέλαβε στην περιοχή Πολύδροσο τον φαρμακοποιό Παν. Δρίβα και τον εκτέλεσε ως συνεργάτη, δήθεν, των Ιταλών.
6. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 1942 εκτελέστηκαν με εντολή του οι δυο κόρες (12 και 13 ετών) του Ι. Κόρδα από τους Κοχλιούς Ευρυτανίας, επειδή αυτός εγκατέλειψε τον ΕΛΑΣ, στον οποίο είχε καταταγεί για λίγες μέρες. Τα δυο κορίτσια σφαγιάσθηκαν με μαχαίρι από δυο άντρες του ΕΛΑΣ, στους οποίους δεν είχε εμπιστοσύνη ό Άρης και τους οποίους ήθελε να αναμίξει στο έγκλημα. Οι δυο αυτοί αντάρτες έγιναν εκτελεστές, παρά τη θέλησή τους κάτω από την απειλή της σφαγής τους από δυο καπεταναίους τους Άρη (ή θα τα σφάξετε η θα σφάξουμε εμείς εσάς).
7. Κατά τα τέλη Οκτωβρίου 1942 ο Άρης συνέλαβε τον πρώην αντάρτη του ΕΛΑΣ Πρόβια στο χωριό Τσούκα της Φθιώτιδας. Με εντολή του τον έδεσαν σε ένα κορμό δέντρου και τον εκτέλεσαν με μεσαιωνικά βασανιστήρια (μαχαιριές, λάδι βραστό στις πληγές, κ.λ.π.), επειδή δεν ήθελε να συνεχίσει να υπηρετεί στον ΕΛΑΣ.
8. Στις 20 Νοεμβρίου 1942 και ενώ γίνονταν προετοιμασίες για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, ο Άρης συνέλαβε στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι την Ιωάννα Γκόγγου από την Στρώμη της Παρνασσίδας, διότι δήθεν κατέδωσε τους Άγγλους της Γκιώνας στους Ιταλούς.
9. Η άνανδρη δολοφονία του συνταγματάρχη Ψαρρού είναι σε όλους γνωστή.
10. Οι αποτρόπαιες σφαγές στο Μελιγαλά είναι επίσης γνωστές, επειδή θεώρησε τους πάντες και τα πάντα… δοσίλογους!
Δεν έχει νόημα να γράψουμε κι άλλες περιπτώσεις. Άλλωστε μπορούμε να γράφουμε εκατοντάδες για τον αποτρόπαιο αυτόν άνθρωπο!
Είπαμε, ναι στη λήθη, ναι στη εθνική συμφιλίωση ναι στην αδελφοσύνη του λαού και της κοινωνίας μας, μα οι προκλήσεις κι η διαστρέβλωση της ιστορίας έχουν όρια.
Ε, όχι ίσα κι όμοια Κολοκοτρώνης και Βελουχιώτης ρε σύντροφοι!
Τελειώνοντας αυτές τις σκέψεις, στέκομαι στα χθεσινά λόγια του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας στην παρέλαση: « Ασπίδα η γαλανόλευκη για κάθε γωνιά του τόπου μας. Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές. Στέλνουμε μήνυμα περηφάνιας και σιγουριάς και είμαστε ασπίδα για κάθε γωνιά του τόπου μας. Κρατάμε γερά τη σκυτάλη του εθνικού χρέους». Πού μπορεί να υπάρχει μέσα σ’ αυτά ο σφαγέας Βελουχιώτης;

Το άρθρο Ε, όχι ίσα κι όμοια Κολοκοτρώνης και Βελουχιώτης, βρε σύντροφοι εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κολοκοτρώνης, Βελουχιώτης,kolokotronis, velouchiotis