Τα πρώτα «ευρωπαϊκά» βήματα του 7ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας

06:40 11/6/2024 - Πηγή: Sch

Οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας συμμετείχαν φέτος σε δύο ευρωπαϊκά eTwinning προγράμματα. Συγκεκριμένα, η ΣΤ'  τάξη πήρε μέρος στο project: "An A.I. Driven City" με εταίρους από Ελλάδα, Τουρκία και Τυνησία και ιδρύτρια του έργου την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου και Computer Science and ICT

teacher, M.Ed. in Technologies in Distance Education and Scientix ambassador - Intel® SFI ambassador κα Σκιαδά Σταυρούλα.

Η Ε' τάξη  συμμετείχε στο project "The Amplified Blue Planet: A Journey in STEM, Earth Observation, Artificial Intelligence and Creative Writing for Environmental Awareness" με εταίρους από επτά (7) διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και υπεύθυνο τον διευθυντή του σχολείου, κο Ιωάννη Μακρή.

Στόχος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα (επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα) και να ενισχύσουν ψηφιακές δεξιότητες μέσα από τη χρήση σύγχρονων web 2.0 εργαλείων και πλατφορμών.

απομακρυσμένης επικοινωνίας. Επίσης, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στην ηθική χρήση της καθώς και να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικής γραφής μέσα από την παρατήρηση της γης από δορυφόρους και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στον πληθυσμό των επικονιαστών.

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς!

Keywords
Τυχαία Θέματα
7ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας,7ou dimotikou neas filadelfeias