Επιμορφωτικό πρόγραμμα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

12:24 25/2/2021 - Πηγή: Sch

Tο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ σε συνεργασία με την Google εγκαινιάζει μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε ειδικότητας, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους σε καίρια θέματα ασφαλούς πλοήγησης για τα παιδιά. O κύκλος μαθημάτων Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου, είναι ένα πολύπλευρο πρόγραμμα που παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές

αρχές ψηφιακής ασφάλειας και ψηφιακής ιθαγένειας στο περιβάλλον της σχολικής τάξης.

Το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν ένα διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 90 λεπτών το οποίο θα τον εισάγει στην ύλη του προγράμματος και στις τεχνικές και τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα στην τάξη.

Μετά το τέλος του προγράμματος ο εκπαιδευτικός θα λαμβάνει πιστοποίηση από την Google και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ ότι παρακολούθησε και εφάρμοσε το πρόγραμμα Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου. Μόνη προϋπόθεση για την αποστολή της πιστοποίησης είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμα ή μέρος του προγράμματος στην τάξη του και να συμπληρώσει μια σύντομη σχετική φόρμα αξιολόγησης.

Το υλικό του προγράμματος μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα διαδικτυακά σεμινάρια μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ και επιλέξτε μια βολική για εσάς διαθέσιμη ημερομηνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα